Corneille - De attente bewaker van de vogel - In Lijst - Verkocht

Corneille - De attente bewaker van de vogel - In Lijst kopen? Bied vanaf 249!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Corneille - De attente bewaker van de vogel - In Lijst kopen? Bied vanaf 249!
Corneille - De attente bewaker van de vogel - In Lijst kopen? Bied vanaf 249!Corneille - De attente bewaker van de vogel - In Lijst kopen? Bied vanaf 249!Corneille - De attente bewaker van de vogel - In Lijst kopen? Bied vanaf 249!Corneille - De attente bewaker van de vogel - In Lijst kopen? Bied vanaf 249!Corneille - De attente bewaker van de vogel - In Lijst kopen? Bied vanaf 249!Corneille - De attente bewaker van de vogel - In Lijst kopen? Bied vanaf 249!Corneille - De attente bewaker van de vogel - In Lijst kopen? Bied vanaf 249!Corneille - De attente bewaker van de vogel - In Lijst kopen? Bied vanaf 249!Corneille - De attente bewaker van de vogel - In Lijst kopen? Bied vanaf 249!Corneille - De attente bewaker van de vogel - In Lijst kopen? Bied vanaf 249!Corneille - De attente bewaker van de vogel - In Lijst kopen? Bied vanaf 249!Corneille - De attente bewaker van de vogel - In Lijst kopen? Bied vanaf 249!Corneille - De attente bewaker van de vogel - In Lijst kopen? Bied vanaf 249!Corneille - De attente bewaker van de vogel - In Lijst kopen? Bied vanaf 249!Corneille - De attente bewaker van de vogel - In Lijst kopen? Bied vanaf 249!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Corneille (1922-2010)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1994
TechniekLitho
DragerPapier
StijlAbstract
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen26 x 31 cm (h x b)
Incl. lijst51 x 54 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
OplageE/A - épreuve d'artiste
Wow, maak je klaar om ondergedompeld te worden in een spectaculair kleurenspektakel met deze verbluffende litho van Corneille uit 1994! De kleuren zijn zo levendig en helder, ze springen gewoon van het papier af! Van knallend rood tot diepblauw en elektrisch geel, dit kunstwerk is een feest voor het oog dat niemand onbewogen zal laten.

Maar wat dit meesterwerk echt tot leven brengt, is de krachtige, dikke zwarte omlijning. Deze stoutmoedige grenzen geven de litho een extra dimensie, waardoor de felle kleuren nog meer tot hun recht komen. Dit is kleur en vorm in perfecte harmonie, samengebracht in één verbluffend geheel.

Wat betreft de figuren op dit stuk, bereid je voor om betoverd te worden! We hebben het over figuren die tot leven komen in de onmiskenbare Cobra-stijl.  Een vogel die hoog in de lucht zweeft, zijn vleugels gespreid in een uitbundige uiting van vrijheid. Een mensfiguur, of beter gezegd een charmant poppetje,  is er een stralend zonnetje dat warmte en vreugde over het hele tafereel uitstraalt.

Kortom, deze litho is een explosie van kleur en levenslust, weergegeven in de stijl van Corneille. Het is een feest van kleur en beweging, van vorm en expressie, dat je meeneemt op een opwindende reis door de wereld van de Cobra-kunst. Mis de kans niet om deze unieke schoonheid te ervaren en laat je betoveren door de prachtige wereld die Corneille met dit kunstwerk heeft gecreëerd!

Dit feest van kleur en vorm wordt nog beter. Wat deze litho echt uniek maakt, is dat het een 'E/A' épreuve d'artiste is. Dit betekent dat het een kunstenaarsproef is, een speciale pre-release versie direct van de tekentafel van Corneille. Die 'E/A'-vermelding is door de kunstenaar zelf linksonder op de litho gekrabbeld, waardoor het nog exclusiever en persoonlijker wordt.
Rechtsonder heeft Corneille dit kunstwerk in 1994 eigenhandig gesigneerd. Deze litho is niet alleen een explosie van kleur en creativiteit, maar ook een gesigneerde en persoonlijke uitdrukking van Corneille's talent.

Met werken die pronken in vooraanstaande musea en galerieën over de hele wereld, waaronder het Cobra Museum voor Moderne Kunst en het Stedelijk Museum in Amsterdam, heeft Corneille's kunst een blijvende indruk gemaakt. Ze voegen een vleugje klasse en kleur toe aan de permanente collecties van beroemde kunstinstituten zoals het Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris en het Guggenheim Museum in New York.

En laten we niet vergeten dat zijn werken de veilingblokken op een storm hebben veroverd! Ze hebben prijzen van een indrukwekkende $465,803 bereikt - zoals "L'Orchestre de Jazz Be Bop" (Eerbetoon aan Charlie Parker) dat in 2022 onder de hamer ging.

Corneille's invloed strekt zich verder uit dan galerieën en veilinghuizen, met vermeldingen in publicaties zoals ArtDaily, Art Media Agency en The New York Times. Een recent artikel in FAD Magazine, "A Trip to TEFAF", getuigt van zijn blijvende invloed en relevantie in de hedendaagse kunstscène.

Corneille's levendige en gedurfde nalatenschap leeft voort, ook al hebben we hem in 2010 verloren. Of je hem nu kent als Corneille Guillaume, Corneille Guillaume Beverloo, Cornelis van Beverloo, Guillame Corneille, of Guillaume Cornelis van Beverloo, elke naam staat symbool voor een unieke en stralende artistieke briljantie. Dus spring op deze kans en neem een duik in de bruisende wereld van Corneille's kunst!







Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Rotterdam of delft, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 30,00
Naar Duitsland € 30,00
Europese Unie € 30,00
Wereldwijd € 65,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieRotterdam of Delft,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd20-1-2024 om 7:39
Eindtijd3-2-2024 om 21:07
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken