Corneille - Kleurenlitho IMAGE DU PARADIS uit 1998

Corneille - Kleurenlitho IMAGE DU PARADIS uit 1998 kopen? Bied vanaf 50!
Corneille - Kleurenlitho IMAGE DU PARADIS uit 1998 kopen? Bied vanaf 50!Corneille - Kleurenlitho IMAGE DU PARADIS uit 1998 kopen? Bied vanaf 50!Corneille - Kleurenlitho IMAGE DU PARADIS uit 1998 kopen? Bied vanaf 50!Corneille - Kleurenlitho IMAGE DU PARADIS uit 1998 kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Corneille (1922-2010)
TypeAffiches
Jaartal1998
TechniekLitho
OnderwerpBeeldende Kunst
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen76 cm x 50 cm (h x b)


Fraaie kleurenlitho van Corneille uit 1998.

Afmeting blad 76 x 50 cm in nieuwstaat.
Het werk is in de druk gesigneerd.
Corneille heeft deze Affiche ontworpen voor zijn tentoonstelling bij KASS-MERIDIAN in Chicago in 1998.
Corneille stond aan de wieg van de vrije schilderkunst in Europa. In 1948 leerde hij ook Constant kennen en richtte hij met anderen de Nederlandse Experimentele Groep en later Cobra op. Cobra werd opgericht door de Belgen Christian Dotremont en Joseph Noiret, de Deen Asger Jorn en de Nederlanders Karel Appel, Constant en Corneille. De naam Cobra verwijst naar het internationale element van deze kunststroming. De afkorting staat voor Copenhagen, Brussel en Amsterdam, de hoofdsteden van de landen waar de meeste Cobra-kunstenaars vandaan kwamen.
In 1948 vestigde hij zich in Parijs. De Cobra-tijd stond voor Corneille vooral in het teken van het experiment. Kunst moest naïef en vooral spontaan zijn. De academische en intellectuele aanpak werd door de Cobra-kunstenaars afgewezen. Zij lieten zich vooral inspireren door kindertekeningen, primitieve volkskunst en 'outsider art', kunst gemaakt door geesteszieke kunstenaars. Deze 'naïeve' kunstvorm wordt door kunstcritici gezien als een reactie op de verschrikkingen en willekeur in de Tweede Wereldoorlog.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alkmaar, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 11,00
Naar België € 17,50
Naar Duitsland € 18,50
Europese Unie € 30,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Openingsbod € 50
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa
Veilinggegevens
Starttijd21-9-2023 om 0:01
Eindtijd30-9-2023 om 22:00
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.