• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch

Dirk Breed, polderlandschap

Dirk Breed, polderlandschap kopen? Bied vanaf 975!
Dirk Breed, polderlandschap kopen? Bied vanaf 975!Dirk Breed, polderlandschap kopen? Bied vanaf 975!
Dirk Breed, polderlandschap kopen? Bied vanaf 975!Dirk Breed, polderlandschap kopen? Bied vanaf 975!
Vergelijkbaar item plaatsen

Verkoper

Geplaatst door  Foreest
FA. 

Lid sinds 2014
28 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
  • Dirk Breed (1920-2004)
TypeSchilderij
Periode1900 t/m 1944

Olieverf op doek, 58 x 66 cm

voluit gesigneerd links onder

volledig gegarandeerd


Dirk Breed werd in 1920 in het West Friese dorp Kolhorn ( omgeving Schagen) geboren. Hij woonde en werkte enige tijd in Amsterdam en vertrok in 1965 naar Waverveen.

Dirk Breed was een onvervalste Noord Hollandse schilder, die vooral furore maakte met de wijze waarop hij het weidse polderlandschap op het doek bracht. Over de hele wereld zijn zijn schilderijen verspreid.

Hij is altijd in hart en nieren een Kolhorner gebleven. Hij heeft er de ansjovissers nog zien binnenkomen. Zijn hele schildersleven draaide om de polder, om Kolhorn en om het land er omheen met die sfeer van enorme openheid. Toch won hij in 1952 de Koninklijke Subsidie met en portretschilderij en wel met dat van zijn buurmeisje in Kolhorn.

Dirk Breed hield van strakke lijnen in zijn werk, van een vast ritme van bomen en begroeiing, de landschappen lijken naïef maar ook zit er tegelijkertijd veel variatie in zijn oeuvre. In de nietigheid en de eenzaamheid van de mens in het weidse polderlandschap vond Breed bij voortduring de inspiratie voor zijn polderlandschappen. Het zegt ook alles over de mens Breed, die altijd een polderjongen is gebleven.

Een bescheiden man, die ook de sobere tijden van het kunstenaarsleven heeft gekend. Die misschien bij toeval kunstschilder is geworden omdat hij aan een ziekte een stijf been overhield en daarom in zijn beroepskeuze werd beperkt.

Verzending

Garantie

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen

VEILINGGEGEVENS

Starttijd:13-09-2015 om 06:51
Eindtijd:27-09-2015 om 06:51
Openingsbod€ 975
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieNederland
Verzending

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.