Ellen van Toor - Thee | kleurenets met inkt - ingelijst - Verkocht

Ellen van Toor - Thee | kleurenets met inkt - ingelijst kopen? Bied vanaf 55!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Ellen van Toor - Thee | kleurenets met inkt - ingelijst kopen? Bied vanaf 55!
Ellen van Toor - Thee | kleurenets met inkt - ingelijst kopen? Bied vanaf 55!Ellen van Toor - Thee | kleurenets met inkt - ingelijst kopen? Bied vanaf 55!Ellen van Toor - Thee | kleurenets met inkt - ingelijst kopen? Bied vanaf 55!Ellen van Toor - Thee | kleurenets met inkt - ingelijst kopen? Bied vanaf 55!Ellen van Toor - Thee | kleurenets met inkt - ingelijst kopen? Bied vanaf 55!Ellen van Toor - Thee | kleurenets met inkt - ingelijst kopen? Bied vanaf 55!Ellen van Toor - Thee | kleurenets met inkt - ingelijst kopen? Bied vanaf 55!Ellen van Toor - Thee | kleurenets met inkt - ingelijst kopen? Bied vanaf 55!Ellen van Toor - Thee | kleurenets met inkt - ingelijst kopen? Bied vanaf 55!Ellen van Toor - Thee | kleurenets met inkt - ingelijst kopen? Bied vanaf 55!Ellen van Toor - Thee | kleurenets met inkt - ingelijst kopen? Bied vanaf 55!Ellen van Toor - Thee | kleurenets met inkt - ingelijst kopen? Bied vanaf 55!Ellen van Toor - Thee | kleurenets met inkt - ingelijst kopen? Bied vanaf 55!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Ellen van Toor (1958)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode2000 t/m Heden
TechniekEts
DragerPapier
StijlImpressionistisch
IngelijstIngelijst
Afmetingen50 x 50 cm (h x b)
Incl. lijst75 x 75 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage5/26
Wie bekend is met het werk van Ellen van Toor (1958) herkent meteen haar vormentaal in deze ets.  "Ik ben nooit gestopt met spelen, door alle mogelijke materialen te gebruiken, en grapjes te maken met titels, vertel  ik mijn eigen verhaal."
Dit werk is gemaakt voor een tentoonstelling over het water van Delft, Delft waterstad (2007).

Titel: Thee
Oplage: 5 van 26
Bijzonder mooi ingelijst in bijpassende goudkleurige houten lijst
Galerieprijs: € 400,-

De unieke vormentaal van Van Toor:
Het absurde, de humor en het gebruik maken van gevonden voorwerpen, dat is wat het werk van de kunstenares verbindt aan de dadaïsten en surrealisten van weleer. Ze gebruikt bijvoorbeeld geroest materiaal, wat ze nota bene zelf opvist met een magneet uit haventjes en kanalen. Wie haar werk kent, weet dat dit helemaal niet zo vreemd is en dat eigenlijk alles door haar kan worden verwerkt in de oppervlaktestructuren van haar schilderijen, etsen en collages. Ze verwerkt stukjes behang, piepkleine vogelveertjes, muziekpapier, stofjes, kantjes, puntenslijpsel en gedroogde bloemetjes. Met de ingeblazen liefdevolle adem van de kunstenares vindt dit materiaal in combinatie met meer gebruikelijke teken- en schildersmaterialen een volkomen vanzelfsprekend nieuw bestaan.
Thematisch gaat haar werk onder meer over vrijheid en beperking. Dat lijkt oppervlakkig gezien in tegenspraak met elkaar, maar dat is het toch niet. Het één heeft immers geen bestaansrecht zonder het ander. Haar symbolen voor deze twee uitersten zijn de vis en de vogel, die haar poëtische werk in naïef aandoende stijl, bevolken. De vis en de vogel verkennen elkaars elementen, overschrijden elkaars grenzen, al dan niet met succes. Haar werk maakt vaak blij, ontroert en confronteert soms. “Die vis komt altijd terug door mijn sterrenbeeld. Die vogel is de vis die kan vliegen, die de beperkingen van de zwaartekracht kan ontstijgen. De vrijheid van het los gaan door het leven. Ik ben beide. De vis zwemt door de dagelijkse dingen, maar met de vleugels van het scheppen kom ik in die andere, nog vrijere wereld.”

Verzending:
Bij voorkeur ophalen. Pakketpost tegen hoog tarief i.v.m. afmetingen van het werk.
Het werk kan op afspraak voor € 10,00  worden bezorgd of afgeleverd in de regio Alkmaar-Haarlem-Amstelveen-Amsterdam. 

Over de kunstenaar:
Ellen van Toor volgde de opleiding tekenen/schilderen aan de Koninklijke Akademie van Beeldende Kunsten en volgde ze lessen modeltekenen en boetseren aan de Vrije Akademie eveneens in Den Haag. In 1981 deed ze eindexamen en slaagde cum laude. 
Van 1982 tot en met 1984 woonde ze in Boston (USA). 
Na haar terugkeer in Den Haag, waar zij nu nog altijd woont en werkt, richtte ze zich op het maken van collages, etsen, grafiek en schilderijen. Van Toor leeft van haar werk en heeft een imposante lijst van exposities bij galeries en op kunstbeurzen in binnen- en buitenland op haar naam staan.
Van Toor weet al van kindsbeen af een eigen wereld te creëren met kleine restjes papier, veertjes en stofjes. Haar moeder had er een la vol van. Gemengde techniek, combinaties van haar eigen etsen, collage en schilderkunst is nog steeds haar favoriete techniek. De kunstenares is buitengewoon veelzijdig, ze maakt ook sieraden.
Conditie
ConditieZeer Goed
Dit werk verkeert in een zeer goede staat. Professioneel ingelijst in bijpassende goudkleurige houten lijst
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Hoorn, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 16,50
Naar België € 28,50
Naar Duitsland € 28,50
Europese Unie € 39,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Ellen van Toor (1958) 

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  takamine
Lid sinds 2020
339 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
75 cm
75 cm
50 cm
50 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHoorn,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd26-7-2021 om 11:01
Eindtijd28-9-2021 om 16:50
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken