Espen Hagen - LOT van TWEE Zeefdrukken van ESPEN HAGEN - Verkocht

Espen Hagen - LOT van TWEE Zeefdrukken van ESPEN HAGEN kopen? Bied vanaf 40!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Espen Hagen - LOT van TWEE Zeefdrukken van ESPEN HAGEN kopen? Bied vanaf 40!
Espen Hagen - LOT van TWEE Zeefdrukken van ESPEN HAGEN kopen? Bied vanaf 40!Espen Hagen - LOT van TWEE Zeefdrukken van ESPEN HAGEN kopen? Bied vanaf 40!Espen Hagen - LOT van TWEE Zeefdrukken van ESPEN HAGEN kopen? Bied vanaf 40!Espen Hagen - LOT van TWEE Zeefdrukken van ESPEN HAGEN kopen? Bied vanaf 40!Espen Hagen - LOT van TWEE Zeefdrukken van ESPEN HAGEN kopen? Bied vanaf 40!Espen Hagen - LOT van TWEE Zeefdrukken van ESPEN HAGEN kopen? Bied vanaf 40!Espen Hagen - LOT van TWEE Zeefdrukken van ESPEN HAGEN kopen? Bied vanaf 40!Espen Hagen - LOT van TWEE Zeefdrukken van ESPEN HAGEN kopen? Bied vanaf 40!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Espen Hagen (1964-2008)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpPortret
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen25 x 25 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd


Twee fraaie kleuren zeefdrukken van Espen Greger Hagen.
Afmeting blad  25 x 25 cm  in nieuwstaat.
Hand gesigneerd en genummerd.
Het nummer kan afwijken van de foto's.

Espen Greger Hagen werd geboren in 1964 in Trondheim, maar bracht een groot gedeelte van zijn jeugd door in Tanzania. In 1980 volgde hij een studie tekenen in Trondheim om vervolgens aan het Emily Carr University of Art and Design in Vancouver schilderen en beeldhouwen te studeren. Na zijn studie in Vancouver volgde Hagen een studie schilderen en beeldhouwen aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, welke hij in 1990 succesvol afrondde.

De opvallende en sprekende stijl van werken en de manier waarop Espen Hagen door de combinatie van verschillende technieken het “karakter” van zijn personages weet vast te leggen blijft niet onopgemerkt. Er volgen vele exposities, waaronder in Vancouver, Oslo, Monaco, Kroatië, Massachusetts, Keulen en in Trondheim. In Amsterdam alleen al in onder meer het Vondelpark, Galerie Donkersloot, Beurs van Berlage, Het Magazijn en Hotel Okura, maar ook in Den-Haag (Hotel Des Indes), Maastricht en Naarden (het Arsenaal). 


Vanaf halverwege de 90-er jaren werkt Espen Hagen nauw samen met zijn vriend Herman Brood. Espen exposeert twee keer in Café Dante, waarvan één maal samen met Brood. In 1997 exposeren ze ook weer samen, dit keer in het Arsenaal van Jan des Bouvrie te Naarden. Door hun regelmatige gezamenlijk optreden en de vele doeken die zij samen produceerden wordt Espen Hagen vaak de protegé opvolger van Herman Brood genoemd. Espen Hagen was de “coming man” in de Nederlandse schilderkunst. Dankzij de veelvuldige exposities in zowel binnen- als buitenland en zijn regelmatige televisieoptredens was de ster van deze getalenteerde kunstenaar sterk rijzende. Op 10 april 2008 is Espen Greger Hagen overleden aan de gevolgen van een hartstilstand.


Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alkmaar, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 8,95
Naar België € 14,00
Naar Duitsland € 16,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Espen Hagen (1964-2008)

Nederlands NederlandsNoors Noors Alle items van deze kunstenaar (8)

Geplaatst door  duif
Lid sinds 2018
1926 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
25 cm
25 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd21-6-2021 om 22:33
Eindtijd30-7-2021 om 20:33
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken