Poppe Damave - Ets, Dode mus. - Verkocht

Poppe Damave - Ets, Dode mus. kopen? Bied vanaf 35!
Poppe Damave - Ets, Dode mus. kopen? Bied vanaf 35!Poppe Damave - Ets, Dode mus. kopen? Bied vanaf 35!Poppe Damave - Ets, Dode mus. kopen? Bied vanaf 35!Poppe Damave - Ets, Dode mus. kopen? Bied vanaf 35!Poppe Damave - Ets, Dode mus. kopen? Bied vanaf 35!Poppe Damave - Ets, Dode mus. kopen? Bied vanaf 35!Poppe Damave - Ets, Dode mus. kopen? Bied vanaf 35!Poppe Damave - Ets, Dode mus. kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Poppe Damave (1921-1988)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekEts
DragerPapier
StijlKlassiek
OnderwerpDieren
IngelijstIngelijst
Afmetingen9 cm x 17 cm (h x b)
Lijst22 cm x 29 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd


Poppe Damave:

Poppe Damave exposeerde in 1947 als Haarlemse kunstschilder in het Frans Hals Museum met ‘Haarlem Jonge Kunst’. In 1961 verkreeg Damave een reisbeurs van het ministerie van OKW voor Griekenland en Turkije. Daarna volgden tentoonstellingen in 1963 onder auspiciën van het Ministerie van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen (OKW) en een reizende expositie door Engeland, vervolgens naar Parijs, Brussel, Maastricht en Groningen.
Hij reisde graag en bezocht o.a. Frankrijk, Spanje, Noord-Afrika, Turkije en Griekenland. Poppe Damave werd op 21 januari 1921 in Groningen geboren en verhuisde in 1926 naar Haarlem. Damave was leerling van de schilders Henri Boot en A. J. Grootens en studeerde vijf jaar aan de Kunstnijverheidsschool in Haarlem. Een groot deel van zijn leven werkte Poppe in Haarlem als kunstschilder aan de Lange Herenstraat en woonde hij op het Donkere Spaarne.
Damave schilderde, tekende, aquarelleerde en etste in impressionistische stijl. Zijn werken bevinden zich onder meer in het Rijksprentenkabinet in Amsterdam, het Stedelijk Museum, Het Stedelijk Museum Alkmaar, het Frans Hals Museum in Haarlem, het Singer Museum in Laren, Museum van Bommel van Dam in Venlo, het Stedelijk Museum in Bristol, het Jones Hospital in Londen, het Georgia Museum of Art in Athens (Georgia – VS), de Gemeentelijke Collectie Osnabrück, de Historische Vereniging Oud in Heiloo en de Rijkscollectie.
Poppe Damave wordt gerekend tot de ‘Haarlemse Vijftigers’ waar ook Anton Heyboer en Frans Verpoorten deel van uitmaakten. Hij was lid van Arti et Amicitiae in Amsterdam, de Hollandse Aquarellisten Kring, De Nederlandse Kring van Tekenaars en De Groep (Haarlem) waarvan hij zestien jaar voorzitter was. Tevens was hij lid van Kunstenaarscentrum Bergen (KCB Bergen – NH)) en het Genootschap van Beeldende Kunstenaars in Haarlem ‘ Kunst zij ons Doel’.
ConditieGoed

Werk in zeer goede conditie. 

Lijst heeft een paar kleine krasjes.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dit item is verkocht voor 40,25 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:25-10-2022 om 23:00
Eindtijd:06-11-2022 om 21:35
Biedingen (1)
miekegorter
31 okt. / 21:15
€ 35
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.