Han van Hagen - Ets: "Hulst" - 1979

Han van Hagen - Ets: "Hulst" - 1979 kopen? Bied vanaf 75!
Han van Hagen - Ets: "Hulst" - 1979 kopen? Bied vanaf 75!Han van Hagen - Ets: "Hulst" - 1979 kopen? Bied vanaf 75!Han van Hagen - Ets: "Hulst" - 1979 kopen? Bied vanaf 75!Han van Hagen - Ets: "Hulst" - 1979 kopen? Bied vanaf 75!Han van Hagen - Ets: "Hulst" - 1979 kopen? Bied vanaf 75!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Han van Hagen (1944)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1979
TechniekEts
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpArchitectuur
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen28.5 cm x 39.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage35/50
Ets van Han van Hagen. Deze ets komt uit een doos met 8 etsen, gewijd aan "Hulst in Vlaanderen".  Jaar: 1979. Nummer: 35/50. Afmetingen blad: H28.5 x b39.5cm. Afmetingen voorstelling: H11.5 x b17.5cm. Het werk is links onder, met potlood, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag worden gemaild.

De aloude etstechniek is de specialiteit van Han van Hagen (1944). Zijn aandacht verschoof daarbij de laatste jaren naar dieren, met de nadruk op vogels. Niet het dier als soort, maar als individu.

Bij kenners van de etskunst is van Hagen een begrip. 
Ger Luijten, voormalig hoofd conservator Rijksprentenkabinet, Rijksmuseum, Amsterdam, schrijft bijvoorbeeld: ‘Het is niet zo dat hij af en toe eens aan het etsen slaat. Het is een noodzaak.’

En Theo Laurentius, bekend van het TV programma Tussen Kunst en Kitsch, merkt op: ‘Ik kijk al meer dan vijftig jaar naar prenten en dat maakt je kieskeurig. Erger nog: je wordt kritisch, op het sarcastische af. Als zo’n ets (van Van Hagen, red.) dat allemaal glansrijk overleeft dan mag je aannemen dat je met een blijvertje te maken hebt.’

Midas Dekkers, schrijvende bioloog: ‘De stier bestaat niet. Wel heb je de stier Herman, de stier van Potter en de stier van Van Hagen. Daar een ets van is geen illustratie, dat is een portret. Een portret van de stier en van Van Hagen.

Han woonde lange tijd in Nieuwkoop en je kunt rustig stellen, dat zijn etsloopbaan daar begonnen is. 26 jaar geleden verhuisde hij naar Zuidwolde in Drenthe. Sindsdien nemen als onderwerp dieren en vooral vogels een belangrijke plaats in. Hij woont daar in een natuurgebied. Op zijn erf heeft hij een eigen vogelkijkhut. Schotse Hooglanders zijn de naaste buren.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

ConditieZeer Goed

In zeer goede staat.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Han van Hagen (1944)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (4)
Geplaatst door  KiewitKunstonder100euro
FA. (32 )

Lid sinds 2014
955 verkochte items
Alle items van deze verkoper (291)
Pinterest
39.5 cm
28.5 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:15-09-2022 om 11:19
Eindtijd:24-09-2022 om 20:49
Openingsbod € 75
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.