• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Eugene Brands - Olieverf op papier: De bloemtafel - 1956

Eugene Brands - Olieverf op papier: De bloemtafel - 1956 kopen? Bied vanaf 2500!
Eugene Brands - Olieverf op papier: De bloemtafel - 1956 kopen? Bied vanaf 2500!Eugene Brands - Olieverf op papier: De bloemtafel - 1956 kopen? Bied vanaf 2500!Eugene Brands - Olieverf op papier: De bloemtafel - 1956 kopen? Bied vanaf 2500!Eugene Brands - Olieverf op papier: De bloemtafel - 1956 kopen? Bied vanaf 2500!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  KiewitKunst
FA. (173)

Lid sinds 2011
5415 verkochte items
Alle items van deze verkoper (313)
  • Eugene Brands (1913-2002)
TypeSchilderij
Jaartal1956
TechniekOlieverf
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpStilleven
IngelijstIngelijst
Afmetingen34 cm x 43 cm (h x b)
Lijst60 cm x 56.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Olieverf op papier van Eugene Brands. Titel: De bloemtafel (The Flower Table). Jaar: 1956 Afmetingen incl lijst: H60 x b56.5cm. Afmetingen voorstelling: H34 x b43cm. Het werk is links bovenaan, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.


Herkomst: Kunsthandel Lambert Tegenbosch, Heusden.


Passe-partout/lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas kapot is, zal dit wel vermeld worden. Bij foto's van ingelijste werken kan spiegeling zichtbaar zijn.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden per koerier(Swift).

Eugène Brands nam in 1946 deel aan de groepstentoonstelling Jonge schilders in het Stedelijk Museum te Amsterdam, waar een hele zaal met zijn werk was gevuld. Daar hield hij goede contacten aan over met directeur Sandberg, die hem een (solo)expositie had toegezegd.
Toen hij in 1948 was toegetreden tot de Experimentele Groep in Holland, nam hij de taak op zich om de contacten met het Stedelijk Museum te behartigen. Dit leidde tot de Internationale tentoonstelling van experimentele kunst van november 1949. Intussen was ook de Cobra-beweging opgericht door Constant Nieuwenhuijs, Corneille, Karel Appel, Christian Dotremont en Asger Jorn. Zodoende was deze grote groepsexpositie de eerste openbare manifestatie van Cobra. Er hing een aantal grote werken van Eugène Brands die speciaal voor de expositie waren vervaardigd.
Door meningsverschillen en onderlinge ruzies naar aanleiding van deze expositie heeft hij de Cobra-beweging verlaten en er afstand van genomen. Ook in artistiek opzicht ging hij zijn eigen weg. In de jaren 50 maakte hij werk, dat op kindertekeningen, mede op die van zijn dochter Eugénie, geïnspireerd was. Pas in de jaren 60 kwam hij weer uit op het kleurenpalet van Cobra.
Behalve schilderijen maakte Brands ook assemblages, waarbij hij dezelfde abstractie en hetzelfde kleurenpalet als in zijn schilderijen toepaste. In 2012 verschenen twee bundels met experimentele gedichten en verhalen uit zijn nagelaten werk.
De door Sandberg georganiseerde groepstentoonstelling in 1962 betekende uiteindelijk de doorbraak van Eugène Brands. Hij hoefde niet langer van de contraprestatie te leven.
Vanaf 1967 gaf hij les aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in 's-Hertogenbosch. Hij werkte vanaf 1973 in de zomers in Nunspeet, later had hij ook een atelier in de Provence.ConditieZeer Goed


GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Eugene Brands (1913-2002)

Alle items van deze kunstenaar(23)
Geplaatst door  KiewitKunst
FA. (173)

Lid sinds 2011
5415 verkochte items
Alle items van deze verkoper (313)
Pinterest
56.5 cm
60 cm
43 cm
34 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:16-06-2022 om 10:45
Eindtijd:24-06-2022 om 19:51
Openingsbod€ 2500
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE, Nederland
VerzendingAlleen per koerier

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.