George Hitchcock - aquarel Egmond aan zee - Verkocht

George Hitchcock - aquarel Egmond aan zee kopen? Bied vanaf 350!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
George Hitchcock - aquarel Egmond aan zee kopen? Bied vanaf 350!
George Hitchcock - aquarel Egmond aan zee kopen? Bied vanaf 350!George Hitchcock - aquarel Egmond aan zee kopen? Bied vanaf 350!George Hitchcock - aquarel Egmond aan zee kopen? Bied vanaf 350!George Hitchcock - aquarel Egmond aan zee kopen? Bied vanaf 350!George Hitchcock - aquarel Egmond aan zee kopen? Bied vanaf 350!George Hitchcock - aquarel Egmond aan zee kopen? Bied vanaf 350!George Hitchcock - aquarel Egmond aan zee kopen? Bied vanaf 350!George Hitchcock - aquarel Egmond aan zee kopen? Bied vanaf 350!George Hitchcock - aquarel Egmond aan zee kopen? Bied vanaf 350!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • George Hitchcock (1850-1913)
TypeTekening / Aquarel
Periode1800 t/m 1899
TechniekAquarel
DragerPapier
StijlImpressionistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen25 x 30 cm (h x b)
Incl. lijst40 x 43 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd


  • Aquarel op papier, zichtmaat 25x30 cm. Foxing/twee plekjes midden, wat mogelijk licht herstel is. Het schilderij is ongeopend en bevindt zich in de originele omlijsting.
  • Achter passepartout (vlekje l.o.) en mooi oud glas, in een lijst met wat schade.
  • De laatste 2 foto's dienen als voorbeeld. Het is een portret van Hitchcock geschilderd door John Singer Sargent en zeilboten bij de kust van Egmond, een olieverfschilderij uit 1884.

Hitchcock studeerde aanvankelijk rechten aan de Brown-universiteit in zijn geboorteplaats Providence en later aan de Harvard Law School. Daaropvolgend werkte hij ook enige tijd in de advocatuur te Chicago, maar hij voelde weinig roeping voor zijn vak en besloot in 1879 om kunstschilder te worden. Hij vertrok naar Londen en van daaruit naar Parijs, waar hij studeerde aan de Academie Julian, onder Gustave Boulanger en Jules Joseph Lefebvre. Daarna bezocht hij de Kunstacademie Düsseldorf om vervolgens in 1880 in de leer te gaan bij Hendrik Willem Mesdag in Den Haag.

In 1883 vestigde Hitchcock zich samen met zijn vrouw in Egmond aan den Hoef. Hij woonde er in een duinhuisje, waar later zijn vriend Gari Melchers in zou trekken. In 1884 kreeg hij er bezoek van keizerin Sisi van Oostenrijk die een schilderij van hem kocht. Hitchcock bleef altijd veel reizen. Zijn eerste internationale succes had hij in 1884, toen hij een gouden medaille won in de Parijse salon, waarna hij in tal van grote Europese steden exposeerde. In 1890 startte hij een zomerschool te Egmond aan Zee, vanaf 1893 gevestigd op het landgoed Schuijlenburg, waarmee hij vanuit de hele wereld schilders trok. De school zou bestaan tot 1905, toen hij met zijn tweede vrouw Cecil Jay terug in Parijs ging wonen.

Conditie
ConditieRedelijk
foxing/ twee plekjes midden, wat mogelijk licht herstel is.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 10,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

George Hitchcock (1850-1913)

Amerikaans Amerikaans

Geplaatst door  Miles
Lid sinds 2015
1811 verkochte items
Alle items van deze verkoper (167)
43 cm
40 cm
30 cm
25 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd10-6-2019 om 20:53
Eindtijd20-6-2019 om 19:05
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken