Ger van Elk - Ingelijste zeefdruk: Western style masters - 1991 (ingelijst, groot!)

Ger van Elk - Ingelijste zeefdruk: Western style masters - 1991 (ingelijst, groot!) kopen? Bied vanaf 875!
Ger van Elk - Ingelijste zeefdruk: Western style masters - 1991 (ingelijst, groot!) kopen? Bied vanaf 875!Ger van Elk - Ingelijste zeefdruk: Western style masters - 1991 (ingelijst, groot!) kopen? Bied vanaf 875!Ger van Elk - Ingelijste zeefdruk: Western style masters - 1991 (ingelijst, groot!) kopen? Bied vanaf 875!Ger van Elk - Ingelijste zeefdruk: Western style masters - 1991 (ingelijst, groot!) kopen? Bied vanaf 875!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Ger van Elk (1941-2014)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1991
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpAbstract
IngelijstIngelijst
Afmetingen80 cm x 50 cm (h x b)
Lijst120 cm x 94 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage4/4
Ingelijste zeefdruk op fotolitho op papier van Ger van Elk uit 1991. Titel: Western style masters. Oplage: 4/4. Afmetingen incl lijst: H120 x b94cm. Afmetingen voorstelling: H80 x b50cm. Het werk is links onder gesigneerd en gedateerd door de kunstenaar. De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat kan, op aanvraag, worden gemaild.


Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen, bij vooruitbetaling, is zeer ruim. M.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden via een kleine kunst koerier(Swift). 

Lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijsten het glas is kapot, zal dit wel vermeld worden. Bij foto's van ingelijste werken kan spiegeling zichtbaar zijn.

Gerrit Pieter (Ger) van Elk (Amsterdam, 9 maart 1941 – aldaar, 17 augustus 2014) was een Nederlands beeldend kunstenaar die onder meer sculpturen, beschilderde fotowerken, installaties en filmwerken maakte. Zijn werk wordt over het algemeen gerekend onder de conceptuele kunst en arte povera.

Samen met Marinus Boezem, Wim T. Schippers en Jan Dibbets wordt Van Elk gezien als behorend tot de belangrijkste vertegenwoordigers van deze stromingen in Nederland. Onder meer het Stedelijk Museum Amsterdam, het Van Abbemuseum, het Kunstmuseum Den Haag, het Kröller-Müller Museum (Otterlo), Museum Boijmans van Beuningen en de Tate Gallery in Londen hebben werk van Van Elk. In zijn werk speelt reflectie op de kunstgeschiedenis een belangrijke rol.


Biografie
Ger van Elk volgde zijn opleiding op het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs (de huidige Rietveldacademie) in Amsterdam. Hij studeerde ook kunstgeschiedenis aan het Immaculate Heart College in Los Angeles (1961–1963) en aan de Rijksuniversiteit Groningen (1965–1966). In Los Angeles raakte hij bevriend met gelijkgezinde kunstenaars als William Wegman en de Nederlander Bas Jan Ader.

Hij begon zijn carrière als kunstenaar in de jaren zestig, toen hij het A-dynamisch manifest ondertekende, waarmee hij samen met Wim T. Schippers en Bob Wesdorp pleitte voor de vervaardiging van kunstwerken waarin op geen enkele manier de persoonlijke expressie van de kunstenaar van belang is.

In 1967 richtte Van Elk samen met Jan Dibbets en Reinier Lucassen het Internationaal Instituut voor de Herscholing van Kunstenaars op, dat verantwoordelijk was voor een aantal manifesten en projecten in de stijl van de conceptuele kunst.

In de jaren '60 en '70 ontwierp hij ook affiches en platen-hoezen voor impro-muziek van bekende Nederlandse musici.

Van 1969 tot 1972 legde Van Elk zich steeds meer toe op werken met dia- en filmbeelden. In 1969 nam hij deel aan de tentoonstelling Op Losse Schroeven/Situaties en Cryptostructuren, in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Van Elk was docent aan Ateliers '63 in Haarlem van 1972 tot 1981 en aan de École des Beaux-Arts in Parijs (1994–1995).

Hij ontving verschillende prijzen voor zijn werk zoals de David Röell Prijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds in 1982, J.C. van Lanschotprijs voor de Beeldhouwkunst in 1996 en de Oeuvreprijs van het Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst in 2004.

In 2013 kreeg hij een hersenbloeding en ging zijn gezondheid achteruit. Vanaf zijn ziekbed omschreef hij zijn werk als volgt: "De wereld van de moderne kunst wordt poeniger en poeniger. (...) Daar heb ik een hekel aan en daar wilde ik op mijn manier op reageren."


ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Ger van Elk (1941-2014)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (2)

Geplaatst door  KiewitKunst
FA. (175)

Lid sinds 2011
5596 verkochte items
Alle items van deze verkoper (334)
Pinterest
94 cm
120 cm
50 cm
80 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:10-01-2023 om 17:31
Eindtijd:16-01-2023 om 19:40
Openingsbod € 875
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland
VerzendingAlleen per koerier

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.