Gerard Altmann - Plasgezicht (waarschijnlijk Bergse Plas, Hillegersberg-Rotterdam) 035-GA

Gerard Altmann - Plasgezicht (waarschijnlijk Bergse Plas, Hillegersberg-Rotterdam) 035-GA kopen? Bied vanaf 27!
Gerard Altmann - Plasgezicht (waarschijnlijk Bergse Plas, Hillegersberg-Rotterdam) 035-GA kopen? Bied vanaf 27!Gerard Altmann - Plasgezicht (waarschijnlijk Bergse Plas, Hillegersberg-Rotterdam) 035-GA kopen? Bied vanaf 27!Gerard Altmann - Plasgezicht (waarschijnlijk Bergse Plas, Hillegersberg-Rotterdam) 035-GA kopen? Bied vanaf 27!Gerard Altmann - Plasgezicht (waarschijnlijk Bergse Plas, Hillegersberg-Rotterdam) 035-GA kopen? Bied vanaf 27!Gerard Altmann - Plasgezicht (waarschijnlijk Bergse Plas, Hillegersberg-Rotterdam) 035-GA kopen? Bied vanaf 27!Gerard Altmann - Plasgezicht (waarschijnlijk Bergse Plas, Hillegersberg-Rotterdam) 035-GA kopen? Bied vanaf 27!Gerard Altmann - Plasgezicht (waarschijnlijk Bergse Plas, Hillegersberg-Rotterdam) 035-GA kopen? Bied vanaf 27!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Gerard Altmann (1877-1940)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1900 t/m 1944
TechniekEts
DragerPapier
StijlImpressionistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen15 cm x 19 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Het afgebeelde etsje is een werk van Gerard Altmann, waarschijnlijk een gezicht op de Bergse Plas aan de Noordzijde van Rotterdam (Hillegersberg). De ets is onderdeel van de collectie Rijnmond Toen, onder nr. 035-GA.


Gesigneerd in potlood r.o.

Afmetingen:
Blad: 192 x 148 mm
Plaat; 110 x 090 mm

Gerard Altmann (Rotterdam, 25 mei 1877 – Rotterdam, 17 augustus 1940), was een Nederlands tekenaar, kunstschilder, aquarellist en graficus.

Altmann was een zoon van Hendrik Altmann, boekhandelaar en uitgever, en Hillegonda Margaretha Maria Meijer. Gerard Altmann kreeg privélessen van Jan de Jong (1864-1901). Hij werd van 1901 tot 1904 opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam als leerling van Ferdinand Oldewelt, Alexander van Maasdijk, Frederik Nachtweh en Jan Striening. Invloeden van de Haagse School zijn bij hem te herkennen. Mogelijk is dat de invloed van Striening geweest. Hij wordt dan ook gerekend tot de late Haagse School, tweede generatie.
Hij schilderde veelal polderlandschappen met koeien en schapen; soms ook havengezichten, portretten, stillevens en interieurs. Hij schilderde vooral met olieverf op doek, maar hij maakte ook aquarellen en etsen. Zijn onderwerpen zocht Altmann bij voorkeur in waterrijke gebieden, zoals rond de Reeuwijkse en Nieuwkoopse plassen, de Kagerplassen (Zuid-Holland) en bij Kortenhoef (Wijdemeren). Later werkte hij veel op Oostvoorne, op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten. Ook heeft hij in Frankrijk gewerkt. Zijn werk kan impressionistisch worden genoemd. Hij was lid van de kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae te Amsterdam.
ConditieGoed

Dit etsje van Gerard Altmann Sr is onderdeel van de Rijnmond Toen collectie. De ets is bij inname zorgvuldig gereinigd en zuurvrij gemaakt en sindsdien, zoals de gehele verzameling, stofvrij,  onaangetast door insecten, bewaard in zuurvrije archiefdozen.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Sluit over 11d 5u 9m 03s
Openingsbod€ 27
Veilingkosten : 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieBerkel en Rodenrijs,  Nederland
VerzendingAlleen binnen Nederland
Veilinggegevens
Starttijd18-3-2023 om 23:46
Eindtijd1-4-2023 om 22:11
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.