• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français

Gerard Schäperkötter , tekening, portret van naakte vrouw - Verkocht

Gerard Schäperkötter , tekening, portret van naakte vrouw kopen? Bied vanaf 35!
Dit item is verkocht Toon item

Verkoopprijs: € 35,00

Vergelijkbaar item plaatsen
Gerard Schäperkötter , tekening, portret van naakte vrouw kopen? Bied vanaf 35!
Gerard Schäperkötter , tekening, portret van naakte vrouw kopen? Bied vanaf 35!Gerard Schäperkötter , tekening, portret van naakte vrouw kopen? Bied vanaf 35!Gerard Schäperkötter , tekening, portret van naakte vrouw kopen? Bied vanaf 35!Gerard Schäperkötter , tekening, portret van naakte vrouw kopen? Bied vanaf 35!Gerard Schäperkötter , tekening, portret van naakte vrouw kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  KunstkamerZuidoost
FA. (16)

Lid sinds 2012
641 verkochte items
Alle items van deze verkoper (17)
  • Gerard Schaperkotter (1914-2006)
TypeTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999

Gerard Schäperkötter (1914-2008).
Dit werk en de andere werken uit mijn collectie is/zijn gemaakt door Gerard Schäperkötter en afkomstig uit het atelier van de kunstenaar te Amstelveen. Het werk van Schäperkötter kenmerkt zich door de afwisseling van lyrische abstractie en krachtig kleurgebruik en is geïnspireerd door het expressionisme van onder meer de Cobra beweging en de Ecole de Paris. Zijn werk is tentoongesteld in vele musea en galeries in binnen- en buitenland en bevindt zich in de collecties van onder andere het Cobra Museum, Museum Henriette Polak en Museum van Bommel van Dam.

Aquarel in passe-partout met achterblad (map).
Beeldmaat: 48 bij 30 cm.
Incl.pp.: 70 bij 50 cm.
Signatuur in potlood (ro).

Extra informatie onleend aan site van een grote galerie: Gerard Schäperkötter was van huis uit grafisch ontwerper en koos in 1914 voor de vrije schilderkunst. Zij n benadering van het medium was spontaa n en vrij en leidde, na een figuratieve aanlooptijd, in de jaren'60 en '70 tot krachtige composities. Deze doen in hun balanceren tussen abstractie en figuratie enigszins denken aan de lyrisch-abstracte kunst van de Ecole de Paris. De schilder creëerde vanuit zijn herinnering en verbeelding een nieuwe werkelijkheid, die hij vaak uitwerkte in thema's als stranden, muren of tuinen. Musea: o.a. Museum Henriette Polak, Zutphen.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dit item is verkocht voor 35,00
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:31-10-2014 om 20:03
Eindtijd:10-11-2014 om 20:03
Biedingen (1)
johanschagen
10 nov. / 13:37
€ 35
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.