Ton Albers - Groot impressionistisch stilleven - Aquarel - in exclusieve lijst - gesigneerd - Verkocht

Ton Albers - Groot impressionistisch stilleven - Aquarel - in exclusieve lijst - gesigneerd kopen? Bied vanaf 72!
Ton Albers - Groot impressionistisch stilleven - Aquarel - in exclusieve lijst - gesigneerd kopen? Bied vanaf 72!Ton Albers - Groot impressionistisch stilleven - Aquarel - in exclusieve lijst - gesigneerd kopen? Bied vanaf 72!Ton Albers - Groot impressionistisch stilleven - Aquarel - in exclusieve lijst - gesigneerd kopen? Bied vanaf 72!Ton Albers - Groot impressionistisch stilleven - Aquarel - in exclusieve lijst - gesigneerd kopen? Bied vanaf 72!Ton Albers - Groot impressionistisch stilleven - Aquarel - in exclusieve lijst - gesigneerd kopen? Bied vanaf 72!Ton Albers - Groot impressionistisch stilleven - Aquarel - in exclusieve lijst - gesigneerd kopen? Bied vanaf 72!Ton Albers - Groot impressionistisch stilleven - Aquarel - in exclusieve lijst - gesigneerd kopen? Bied vanaf 72!
Vergelijkbaar item plaatsen
 • Ton Albers (1923)
TypeTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999
TechniekAquarel
DragerPapier
StijlImpressionistisch
IngelijstIngelijst
Afmetingen65 cm x 55 cm (h x b)
Lijst90 cm x 80 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
 • GROOT, impressionistisch, door de bekende Amsterdamse kunstenaar ton Albers (1923-2017) in 1976 voor expositie in Amsterdams Stedelijk museum geschilderd stilleven.  Bladmaat 55x65cm (HxB). Exclusieve "verdiepte" passe partout en lijst. rechtsonder gesigneerd. Met originele "de Brug expositie" label op achterzijde.


 • Antonius Wilhelmus (Ton) Albers (Amsterdam, 31 juli 1923 – Duivendrecht, 22 december 2017) was een Nederlands kunstenaar. Hij maakte aquarellen, tekeningen en litho's.

  Hij volgde de kunstnijverheidsschool in zijn geboorteplaats en kreeg daarna twaalf jaar les van Piet Landkroon. Tijdens de Tweede Wereldoorlog onderbrak hij zijn studie en ging in het verzet. Hij werkte als ontwerper voor het bedrijfsleven. Hij was onder meer leraar van Hetty Mertz, Caroline Nieuwenhuizen en Roelof Smelt. Vanaf de zeventiger jaren wijdde hij zich volledig aan het aquarelleren en het maken van litho’s met zijn eigen drukpers.

  Hij werd geïnspireerd door de kunst van de Hollandse impressionisten, met name Hendrik Weissenbruch, Jacob Maris en Kees Verwey. Albers werkte in de traditie van de Haagse School: sfeer, stemming en licht. Hij ontwikkelde zijn eigen handschrift met als onderwerpen: landschappen, strandgezichten (de Waddeneilanden), bloemstillevens, stadsgezichten, ballettaferelen en portretten. Veel werk is opgenomen in de ING-collectie, in verzamelingen van grote multinationals (AkzoNobel) en particulieren. Hij was werkzaam in Amsterdam, Duivendrecht en Ouder-Amstel.

  Ton Albers exposeerde onder andere in het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Singer Museum te Laren, het Fries Museum te Leeuwarden, Slot Zeist te Zeist en het Museum Jan van der Togt in Amstelveen.

  Vanaf 1964 is Albers 20 jaar lid – en secretaris geweest – van De Brug. Hij was tevens lid van Arti et Amicitiae sedert 1970, het Sint-Lucasgilde (1970-1992), Groep (opgericht in 1975), Groep 10 (sinds 1975), Culturele Raad Noord-Holland (omstreeks 1990).
ConditieGoed

in goede conditie en door de kunstenaar zelf ingelijst.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dit item is verkocht voor 82,80 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:23-10-2022 om 23:30
Eindtijd:01-11-2022 om 22:26
Biedingen (1)
Artbuy
01 nov. / 21:26
€ 72
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.