Ellen Meuwese - Grote gemengde techniek voorstelling "KOE" van Ellen Meuwese (1948-) gesigneerd - Verkocht

Grote gemengde techniek voorstelling "KOE" van Ellen Meuwese (1948-) gesigneerd  kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Grote gemengde techniek voorstelling "KOE" van Ellen Meuwese (1948-) gesigneerd  kopen? Bied vanaf 1!
Grote gemengde techniek voorstelling "KOE" van Ellen Meuwese (1948-) gesigneerd  kopen? Bied vanaf 1!Grote gemengde techniek voorstelling "KOE" van Ellen Meuwese (1948-) gesigneerd  kopen? Bied vanaf 1!Grote gemengde techniek voorstelling "KOE" van Ellen Meuwese (1948-) gesigneerd  kopen? Bied vanaf 1!Grote gemengde techniek voorstelling "KOE" van Ellen Meuwese (1948-) gesigneerd  kopen? Bied vanaf 1!Grote gemengde techniek voorstelling "KOE" van Ellen Meuwese (1948-) gesigneerd  kopen? Bied vanaf 1!Grote gemengde techniek voorstelling "KOE" van Ellen Meuwese (1948-) gesigneerd  kopen? Bied vanaf 1!Grote gemengde techniek voorstelling "KOE" van Ellen Meuwese (1948-) gesigneerd  kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Ellen Meuwese (1948)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1945 t/m 1999

Kunstenaar: Ellen Meuwese (1948-)
Titel/Voorstelling: " KOE "
Datering: 1996
Medium /Techniek : gemengde techniek op papier
Maten : 60 x 45 cm (voorstelling) en 83 x 63 cm (in lijst)
Gesigneerd: rechtsonder
Conditie : goed

 

Met twee Hollandse benen staat kunstenaar Ellen Meuwese (1948) op de grond. Haar kleurrijke schilderijen vormen een greep uit het leven. Scharrelende kippen, Zuid-Amerikaanse kotomissies, flamboyante travestieten en Ascot dames veroverden allemaal een plekje in haar kunstzinnige hart. En dat hart is nog niet lang uitgeklopt: “Er valt nog zoveel te schilderen”.

“Als je dat kleine moment niet ziet, zie je niets.” Een hoedje dat een beetje scheef zakt, of een rits die een stukje open staat. Kunstenares Ellen Meuwese zet met snelle en vloeiende bewegingen de kleine, maar bijzondere dingen uit haar directe omgeving neer. Hierin vindt ze al meer dan veertig jaar inspiratie. Toch zit haar missie er nog lang niet op. Haar werk vormt een gekleurde afspiegeling van de wereld om haar heen.

Meuwese schildert het liefst datgene dat uitstijgt boven de grote grijze massa. Sproeten, flaporen en vetrollen, ze vindt ze prachtig. Meuwese: “Die total make-over programma’s op televisie vind ik om te huilen. Laat iedereen alsjeblieft zichzelf blijven! We hoeven niet allemaal hetzelfde te zijn, dat wordt ons alleen maar aangepraat. Juist aan de contrasten in de maatschappij ontlenen wij ons bestaansrecht. Zonder dik is er geen dun en zonder zwerver bestaat er geen rijke vrouw. Ik signaleer deze verschillen en geef ze weer.”

In haar veertig jaar kunstenaarsschap schilderde Meuwese haar kleurrijke beeld van de maatschappij. Soms met veel en andere keren met weinig succes. Haar travestieten raakte ze aan de straatstenen niet kwijt, maar de dikke mensen gingen als warme broodjes over de toonbank. “Mensen hebben een vreemd soort van onverdraagzaamheid. Ordinaire erotiek mag allemaal wel, maar waarom mijn travestieten dan niet?” aldus Meuwese. Toch blijft ze mensen confronteren met de dingen die ze liever niet zien. “Ik schilder wat ik zie en ga daar mee door. Wat anderen daar van vinden, maakt mij niet uit.”

Transport
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Veilinggegevens
Starttijd4-11-2016 om 13:24
Eindtijd18-11-2016 om 21:24
Biedingen (23)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken