• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Guido de Waart - Zeefdruk - 1990

Guido de Waart - Zeefdruk - 1990 kopen? Bied vanaf 45!
Guido de Waart - Zeefdruk - 1990 kopen? Bied vanaf 45!Guido de Waart - Zeefdruk - 1990 kopen? Bied vanaf 45!Guido de Waart - Zeefdruk - 1990 kopen? Bied vanaf 45!Guido de Waart - Zeefdruk - 1990 kopen? Bied vanaf 45!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Guido de Waart (1931)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1990
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlModern
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen54 cm x 60 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage225/250
Zeefdruk van Guido de Waart.  Jaar: 1990. Oplage: 225/250. Afmetingen blad: H54 x b60cm. Afmetingen voorstelling: H46 x b46cm. Het werk is rechts onderaan, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild. 


Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verstuurd. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.


Guido de Waart is ruim zestig jaar als beeldend kunstenaar werkzaam en was meer dan twintig jaar docent aan de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten (tegenwoordig Willem de Kooning Academie) en de Academie van Bouwkunst.


In de ontwikkeling van de beeldende kunst in Rotterdam vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw, neemt Guido de Waart een volstrekt eigen positie in. Als docent was hij verantwoordelijk voor de opleiding van een groot aantal kunstenaars, vormgevers en architecten; als beeldende kunstenaar bouwde hij een uniek en veelzijdig oeuvre op dat wordt gekenmerkt door een opvallende continuïteit.

Ik maakte voor het eerst kennis met Guido’s werk in de jaren zestig tijdens een tentoonstelling in een van de voormalige expositieruimten van de Rotterdamse Kunststichting. Hij exposeerde grote grafische bladen, linoleumdrukken, die abstracte organische vormen in contrast plaatsten met meer geometrische elementen.

Het waren prachtige, spannende prenten die niet alleen op mij indruk maakten, want Guido won in die jaren ook de grafiekprijs van de Salon van de Maassteden (1967).
Het thema in zijn werk representeerde als het ware het idee van vrijheid naast gebondenheid, het gevoelsmatige naast het rationele. Het is ook het thematische concept dat ten grondslag ligt aan het gehele oeuvre van Guido de Waart.

Het overzicht van zijn werk dat wordt getoond, laat een kunstenaar zien die zich van een grote verscheidenheid aan materialen en technieken bedient: tekeningen, grafiek, schilderijen, objecten en monumentale opdrachten. Het opvallende is daarbij dat het experiment, de technische mogelijkheden, vakmanschap en ambachtelijkheid steeds tot nieuwe visuele resultaten en invalshoeken leidt.ConditieZeer Goed

De voorstelling is in zeer goede staat. Langs de randen zitten lichte kreukels Goed ingelijst valt dit in de lijst/onder de passe-partout.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Guido de Waart (1931)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (5)
Geplaatst door  KiewitKunstonder100euro
FA. (30)

Lid sinds 2014
893 verkochte items
Alle items van deze verkoper (326)
Pinterest
60 cm
54 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:30-07-2022 om 23:21
Eindtijd:07-08-2022 om 20:57
Openingsbod € 45
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE, Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.