Guy Olivier - Femme qui fume, uniek werk (mooi gelijst)

Guy Olivier - Femme qui fume, uniek werk (mooi gelijst) kopen? Bied vanaf 355!
Guy Olivier - Femme qui fume, uniek werk (mooi gelijst) kopen? Bied vanaf 355!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Guy Olivier (1963)
TypeSchilderij
Periode2000 t/m Heden
TechniekGemengde Techniek
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Afmetingen37 cm x 25.5 cm (h x b)
Incl. lijst48 cm x 30 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd


Kunstenaar:Guy Olivier
Afmeting:37 x 25,5
Maat lijst:48 x 30
Handgesigneerd:Ja, rechtsonder
Lijst:Licht houten lijst en passepartout
Datum:1997
Techniek:Mixed media (aquarelverf en oost-indische inkt)
Geen verzending naar niet-eu landen

Weinig Nederlandse kunstenaars kunnen zo beeldend en trefzeker het Franse en Franstalige levensgevoel zoals dat bij Nederlanders en Belgen bestaat, tot uitdrukking brengen of dat verlangen ernaar bij de Franse noorderburen aanwakkeren. Méditerranée zo blauw, zo blauw. Datzelfde gevoel, die lichtvoetigheid, die wulpsheid en die levenskunst van het Zuiden brengt de in Maastricht geboren beeldend kunstenaar Guy Olivier op het doek. Maar niet primair lieflijk, zoet of als in een vakantiebrochure. Bij Guy Olivier manifesteert het zich altijd met een absurdistische knipoog of met een groteske uitvergroting en bijna altijd met een culinaire verwijzing of ondertoon: blanke armen van meisjes als boudins blancs, rode pruilmondjes die stiekem alvast aan de fraises-glacessaus hebben gezeten, ogenparen die zelden dezelfde kant uit kijken - daarvoor zijn de decolletés en rues d'amour te diep, de ijscoupes te romig en verleidelijk, en is het gezelschap te divers. Je komt ogen te kort.
Natuurlijk ontkom je er niet aan bij zo'n overweldigend werk (Guy Olivier schuwt het grote formaat en heftig kleurgebruik bepaald niet) te kijken naar voorbeelden, voorgangers en eventuele inspiratiebronnen. En dan moet je bij de groteske koppen en carnavaleske uitdossingen vooral aan de tekeningen denken van James Ensor, de caféscènes zijn verwant met die van Otto Dix en zijn ronde en eivormige hoofden komen ook voor in het werk van Georg Grosz. En natuurlijk Toulouse-Lautrec, als de beeldend chroniqueur van het Parijse uitgaansleven.
Maar wat hem onderscheidt van deze kunstenaars, wat eigen aan Guy Olivier's werk is, zijn zowel zijn krachtige tube-voering - hij brengt soms rechtstreeks uit de verftube nog een aantal krachtige lijnen op de lagen verf aan die het geheel een grote dynamiek verlenen en het gebruik van verf in lagen op een manier dat het wel fondant lijkt.
De belangstelling van galerieën en kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland is groot en werk van hem is inmiddels opgenomen in de collecties van grote namen.
ConditieZeer Goed
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Guy Olivier (1963)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (2)

Geplaatst door  colourfulartlimburg
FA. (23)

Lid sinds 2015
632 verkochte items
Alle items van deze verkoper (48)
30 cm
48 cm
25.5 cm
37 cm
Openingsbod € 355
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieObbicht,  Nederland
VerzendingNaar Nederland en België
Veilinggegevens
Starttijd26-5-2023 om 12:51
Eindtijd4-6-2023 om 22:35
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.