Guy Vandenbranden - Kleurrijke zeefdruk: Cathedrale de la lumiere - 1999 (laatste exemplaar!) - Verkocht

Guy Vandenbranden - Kleurrijke zeefdruk: Cathedrale de la lumiere - 1999 (laatste exemplaar!) kopen? Bied vanaf 225!
Guy Vandenbranden - Kleurrijke zeefdruk: Cathedrale de la lumiere - 1999 (laatste exemplaar!) kopen? Bied vanaf 225!Guy Vandenbranden - Kleurrijke zeefdruk: Cathedrale de la lumiere - 1999 (laatste exemplaar!) kopen? Bied vanaf 225!Guy Vandenbranden - Kleurrijke zeefdruk: Cathedrale de la lumiere - 1999 (laatste exemplaar!) kopen? Bied vanaf 225!Guy Vandenbranden - Kleurrijke zeefdruk: Cathedrale de la lumiere - 1999 (laatste exemplaar!) kopen? Bied vanaf 225!Guy Vandenbranden - Kleurrijke zeefdruk: Cathedrale de la lumiere - 1999 (laatste exemplaar!) kopen? Bied vanaf 225!Guy Vandenbranden - Kleurrijke zeefdruk: Cathedrale de la lumiere - 1999 (laatste exemplaar!) kopen? Bied vanaf 225!Guy Vandenbranden - Kleurrijke zeefdruk: Cathedrale de la lumiere - 1999 (laatste exemplaar!) kopen? Bied vanaf 225!Guy Vandenbranden - Kleurrijke zeefdruk: Cathedrale de la lumiere - 1999 (laatste exemplaar!) kopen? Bied vanaf 225!Guy Vandenbranden - Kleurrijke zeefdruk: Cathedrale de la lumiere - 1999 (laatste exemplaar!) kopen? Bied vanaf 225!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Guy Vandenbranden (1926-2014)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1977
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpArchitectuur
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen90 cm x 70 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage46/125
Kleurrijke zeefdruk van Guy Vandenbranden. Titel: Cathedrale de la lumiere. Jaar: 1999. Nummer: 46/125.
 Afmetingen blad: H90 x b70cm. Afmetingen voorstelling: H62 x b47.5cm
Het werk is rechtsonder gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk kan volledig worden gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.
Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.
Guy Vandenbranden (Elsene, 14 juli 1926 - Antwerpen, 3 juni 2014) was een Belgisch kunstenaar. Hij hield zich onder andere bezig als schilder, tekenaar, collagekunstenaar, beeldhouwer en graficus.
Vanaf 1951 zei Guy Vandenbranden de figuratie voorgoed vaarwel en begon hij lyrisch abstract te werken. In 1952 kwam Vandenbranden terecht in het Brusselse kunstmilieu en raakte hij bevriend met Pol Bury, Jo Delahaut, Kurt Lewy, Jean Rets en Jean Milo. Dankzij deze contacten sloot Guy Vandenbranden zich in 1956 aan bij de kunstenaarsgroep "Art Abstrait". Vandenbranden werkte vanaf 1954 volledig geometrisch abstract en beoefende deze beeldtaal consequent tot zijn overlijden in 2014. Rond 1958 werkte Vandenranden voornamelijk in zwart en wit, waarbij hij met zijn kunstwerken bijna tot de monochromie kwam en er een duidelijke aansluiting was bij het werk van de Amerikaanse Hard Edge van die tijd. Vanaf 1961 begon Vandenbranden te werken met reliëf en ontstonden zijn eerste abstracte sculpturen. Vanaf 1967 begon Guy Vandenbranden rechtstreeks celluloselak op panelen te spuiten met als doel om visuele illusies te doen ontstaan (verwant aan de Op Art).
Vanaf de tweede helft van de jaren zeventig kwamen er monumentale opdrachten binnen. In 1982 realiseerde hij een glasraam in Beekkant, een metrostation in Brussel. Het werk bestaat uit vijftien aaneengeschakelde elementen met een herhaling van kleuren.
Nieuwe Vlaamse School
In 1959 plande Vandenbranden samen met Jef Verheyen een Antwerpse avant-garde galerie te openen om kunstenaars met een gelijkgestemde geest bijeen te brengen. Piero Manzoni, Jean Tinguely en Lucio Fontana hadden toegezegd om samen te werken, maar uiteindelijk sprong dit project af en nam G58 in het Hessenhuis te Antwerpen de rol als platform voor een nieuwe (Europese) avant-garde over. Na het afspringen van hun project smeden Vandenbranden en Jef Verheyen met Englebert Van Anderlecht plannen die zullen leiden tot de oprichting van de Nieuwe Vlaamse School in 1960. Deze kunstenaarsgroep, waartoe ook Paul Van Hoeydonck, Jan Dries en Vic Gentils toetraden, had tot doel om hun kunst internationaal te promoten met tentoonstellingen in onder andere Duitsland, Zwitserland en Italië.


ConditieZeer Goed

De voorstelling is in zeer goede staat. Bovenaan, op de witte rand, zitten wat oxidatie vlekjes(foxing). Zie laatste foto's.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dit item is verkocht voor 258,75 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:13-10-2022 om 09:09
Eindtijd:23-10-2022 om 20:35
Biedingen (1)
karlodent
23 okt. / 17:41
€ 225
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.