Han Jelinger - Han Jelinger - Brugge, olieverf op doek (prachtig ingelijst, groot) - Verkocht

Han Jelinger - Brugge, olieverf op doek (prachtig ingelijst, groot) kopen? Bied vanaf 275!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Han Jelinger - Brugge, olieverf op doek (prachtig ingelijst, groot) kopen? Bied vanaf 275!
Han Jelinger - Brugge, olieverf op doek (prachtig ingelijst, groot) kopen? Bied vanaf 275!Han Jelinger - Brugge, olieverf op doek (prachtig ingelijst, groot) kopen? Bied vanaf 275!Han Jelinger - Brugge, olieverf op doek (prachtig ingelijst, groot) kopen? Bied vanaf 275!Han Jelinger - Brugge, olieverf op doek (prachtig ingelijst, groot) kopen? Bied vanaf 275!Han Jelinger - Brugge, olieverf op doek (prachtig ingelijst, groot) kopen? Bied vanaf 275!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Han Jelinger (1895-1961)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1900 t/m 1944

Groot werk van de Maastrichtenaar Han Jelinger.  Gezicht op de Meebrug, over de Groenerei in het centrum van Brugge.  Olieverf op doek, gesigneerd en gedateerd (1926) linksonder, in prachtige houten lijst.  Herkomst: kunsthandel Rob van Rijn in Maastricht.  Alles in zeer goede conditie.

 

Afmetingen: 104cm x 84cm (incl. lijst), 80cm x 60cm (doek)

 

Bij aankoop moet het werk opgehaald worden in Diemen (vlakbij het kantoor van Kunstveiling in Amsterdam Z-O).  De termijn voor ophalen is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk eventueel weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan Amsterdam voor andere zaken. Bezorgen rondom Amsterdam is eventueel mogelijk in overleg.

 

--------------------------------------------

Henri Adriaan (Han) Jelinger (Maastricht 1895 -1961)

 

Jelinger, bijnaam “De Kardinaal”, kreeg vanaf 1911 schilderlessen van Guillaume Eberhard. In 1912 en 1914 behaalde hij in Amsterdam zijn akte M.O. tekenen en in 1916 studeerde hij er tegelijk met o.a. Charles Eijck, Charles Vos, Jan Grégoire, Henri Jonas, Jos Narinx en Jos Postmes aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten, waar hij werd onderwezen door Antoon Derkinderen.

 

Jelinger werd in 1920 voorgedragen voor de Prix de Rome. Hij koos er echter bewust voor om deze prijs aan zich voorbij te laten gaan en keerde in plaats daarvan terug naar Maastricht. Hier werd hij lid van de Bende van De Suisse, een groep schilders, architecten, dichters, schrijvers en andere cultuurliefhebbers die in de jaren 20 (net als de leden van de Limburgse Kunstkring) vele avonden doorbracht in het Café Suisse aan het Vrijthof te Maastricht.

 

Jelinger is eigenlijk de man geweest, die met zijn talrijke schilderijen en etsen, de schoonheid van oud-Maastricht aan zijn stadgenoten heeft geopenbaard. Jelinger maakte pentekeningen, etsen en olieverfschilderijen (ook veel in de Vlaamse steden).

Transport
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Veilinggegevens
Starttijd30-11-2015 om 15:45
Eindtijd12-12-2015 om 20:45
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken