Hannes Postma - Afscheid

Hannes Postma - Afscheid kopen? Bied vanaf 50!
Hannes Postma - Afscheid kopen? Bied vanaf 50!Hannes Postma - Afscheid kopen? Bied vanaf 50!Hannes Postma - Afscheid kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Hannes Postma (1933-2020)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Jaartal 1971
Techniek Ets
Drager Geschept Papier
Ingelijst Niet Ingelijst
Afmetingen 65 x 85 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd

Grote ets van Hannes Postma, op geschept papier. zowel in druk als met potlood gesigneerd. Genummerd en gedateerd. De afbeelding meet 49 x 69 cm. De conditie is zeer goed. 

De ets is zonder kosten af te halen in Breda of Utrecht of kan op kosten van de koper aangetekend worden verzonden in een stevige koker. 

Hannes Postma wordt gerekend tot de Nieuwe Figuratie. Het is een verzamelnaam voor een groep kunstenaars die in de jaren zestig en zeventig een hernieuwde belangstelling kregen voor de figuratieve elementen in de schilderkunst. Alhoewel zij zelden als groep naar buiten traden, was er een duidelijke gemeenschappelijke schilderachtige benadering. De 'leden' uit deze stroming wilden de figuratie nieuw leven inblazen, zónder opnieuw terecht te komen in realisme.
Het werk kenmerkte zich door de bijzondere belangstelling voor de dubbelzinnige relatie tussen voorstelling en werkelijkheid (tevens relatie abstractie en realisme). De Nieuwe Figuratie is een nieuwe vorm van ruimtelijke schepping: afwijzen van traditioneel perspectief, inbrengen van ruimte-suggestie door schilderkunstig vreemde objecten en abstraheren tot silhouet-vormen.Conditie
ConditieZeer Goed
zeer lichte handelingssporen aan de uiterste randen van het blad
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Breda, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,00
Naar België € 25,00
Naar Duitsland € 25,00
Europese Unie € 25,00
Wereldwijd € 45,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .