Hannes Postma - grote 1977 pastel krijttekening "naakt model aan het strand" gesigneerd - Verkocht

Hannes Postma - grote 1977 pastel krijttekening "naakt model aan het strand" gesigneerd kopen? Bied vanaf 50!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Hannes Postma - grote 1977 pastel krijttekening "naakt model aan het strand" gesigneerd kopen? Bied vanaf 50!
Hannes Postma - grote 1977 pastel krijttekening "naakt model aan het strand" gesigneerd kopen? Bied vanaf 50!Hannes Postma - grote 1977 pastel krijttekening "naakt model aan het strand" gesigneerd kopen? Bied vanaf 50!Hannes Postma - grote 1977 pastel krijttekening "naakt model aan het strand" gesigneerd kopen? Bied vanaf 50!Hannes Postma - grote 1977 pastel krijttekening "naakt model aan het strand" gesigneerd kopen? Bied vanaf 50!Hannes Postma - grote 1977 pastel krijttekening "naakt model aan het strand" gesigneerd kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Hannes Postma (1933-2020)
Type kunstwerk Tekening / Aquarel
Jaartal 1978
Techniek Pastel/Krijt
Drager Papier
Ingelijst Niet Ingelijst
Afmetingen 50 x 65 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
  • Grote pastelkrijt op papier van Hannes Postma uit 1977. Afmetingen blad H50 x B65. Het werk is rechtsonder gesigneerd en gedateerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt 100% gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag worden meegestuurd.  

Hannes Postma, geboren in 1933 te Haarlem, studeerde aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Zijn oeuvre bestaat uit schilderijen van olieverf op linnen, sculpturen van ijzer en gips, zeefdrukken en etsen. In de jaren '60 verwierf de kunstenaar veel bekendheid met zijn series kleuretsen.
Van 1973 tot 1978 heeft Postma de series 'zeeschilderijen' gemaakt. Hij behoorde gedurende deze periode tot de 'Hoek van Hollandse school', een anarchistische kunstgroepering bestaande uit kunstenaars die niet beïnvloed wilden worden door invloeden van buitenaf, zowel van tradities als docenten.
Enkele jaren later zocht Postma aansluiting bij de Nieuwe Figuratie. Zoals kenmerkend voor de kunst van de schilders die behoorden tot deze groepering, combineerde Postma figuratieve en abstracte elementen in zijn werken. In zijn abstracte creaties kan de toeschouwer af en toe herkenbare, figuratieve motieven vinden, zoals mensfiguren, torso's of ledematen. De disproportionele mensfiguren, die zijn uitgerekt of juist samengeperst, lijken te zweven door de ruimte. Typerend voor de stijl van Postma is het gebruik van fantasierijke vormen. De kunstwerken zijn veelal gelaagd en strepen druipende verf zijn goed te zien. Andere kenmerken voor de kunst Postma, en van de Nieuwe Figuratie, zijn de spanning tussen het platte vlak en de illusie van ruimte, en het sprankelende kleurgebruik.
Naast beeldend kunstenaar is Postma van 1971 tot 1988 docent geweest aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Zijn werk is vertegenwoordigd in de collecties van bedrijven, particulieren, instellingen en musea, waaronder het Rijksmuseum in Amsterdam, het Stedelijk Museum te Amsterdam, het Frans Hals Museum in Haarlem, het Gemeentemuseum Den Haag en het Museum van Moderne Kunst Arnhem. In 1967 werd het boek 'Hocus Focus' gepubliceerd, een boek over de kunst van Postma.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Purmerend, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 17,00
Naar België € 15,00
Naar Duitsland € 40,00
Europese Unie € 40,00
Wereldwijd € 75,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .