Hannes Postma - Litho

Hannes Postma - Litho kopen? Bied vanaf 45!
Hannes Postma - Litho kopen? Bied vanaf 45!Hannes Postma - Litho kopen? Bied vanaf 45!Hannes Postma - Litho kopen? Bied vanaf 45!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Hannes Postma (1933-2020)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekLitho
DragerPapier
StijlModern
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen51 cm x 66 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
OplageEigen druk
Litho door Hannes Postma. Afmetingen blad: H51 x b66cm.  Het werk is midden onderin, met potlood, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verstuurd. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Postma werd opgeleid aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam, maar vormde zich als schilder grotendeels zelf. Hij maakte onder meer schilderijen, etsen, litho's, wandschilderingen, houtskooltekeningen en sculpturen. Postma won diverse internationale prijzen, waaronder de 1e prijs op de internationale triënnale voor kleurgrafiek in Grenchen (1964), de Prix de la Critique in Parijs) 1965, de A. Schwarzprijs (1966) en de grote prijs op de biënnale in Krakau (1966). Remco Campert gaf in 1984 de bundel Zeven vrijheden uit, met gedichten bij etsen van Postma.

Postma was van 1971 tot 1988 naast Klaas Gubbels en Kees Franse als docent verbonden aan de Rotterdamse Academie, tot zijn leerlingen behoorden Cees de Gast en Anton Vrede. Hij sloot zich aan bij de Liga Nieuw Beelden en De Groep Haarlem.

J.G.M. Postma overleed in 2020 op 87-jarige leeftijd.


ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:07-11-2022 om 22:48
Eindtijd:13-11-2022 om 19:48
Openingsbod € 45
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.