Hans Ebeling Koning - Ingelijste zeefdruk: "op de brug" - 2002

Hans Ebeling Koning - Ingelijste zeefdruk: "op de brug" - 2002 kopen? Bied vanaf 69!
Hans Ebeling Koning - Ingelijste zeefdruk: "op de brug" - 2002 kopen? Bied vanaf 69!Hans Ebeling Koning - Ingelijste zeefdruk: "op de brug" - 2002 kopen? Bied vanaf 69!Hans Ebeling Koning - Ingelijste zeefdruk: "op de brug" - 2002 kopen? Bied vanaf 69!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Hans Ebeling Koning (1931)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal2002
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpArchitectuur
IngelijstIngelijst
Afmetingen80 cm x 60 cm (h x b)
Incl. lijst103 cm x 83 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage17/55

Ingelijste zeefdruk van Hans Ebeling Koning. Titel: ''op de brug". Jaar: 2002. Oplage: 17/55. Afmetingen incl lijst: H103 x b83cm. Afmetingen voorstelling: H80  x b60cm. Het werk is rechts onder gesigneerd en gedateerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas is kapot, zal dit wel vermeld worden

Het werk kan  worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen, bij vooruit betaling,  is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verzonden via een kleine kunstkoerier(Swift).

Johannes Gerardus (Hans) Ebeling Koning (Bilthoven, 1 april 1931) is een Nederlands kunstschilder, tekenaar en graficus.

Leven

Ebeling Koning studeerde van 1952 tot 1956 aan de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) te Enschede en was tussen 1960 en 1987 docent tekenen en schilderen aan deze academie. Hij heeft les gegeven aan onder anderen Caspar Berger, Wim Izaks, Paul Silder, Jos Boomkamp en Albert Bouhuis. De schilder en tekenaar Koen Ebeling Koning is zijn zoon.

Ebeling Koning woonde en werkte achtereenvolgens in Diepenveen (1932-1956), Amsterdam en Den Haag (tot 1962), Enschede (tot 1976), Deventer (tot 1985), Epse (tot 2002) en Gasselte (vanaf 2002). In 1981 maakte hij een fietstocht door de Verenigde Staten en reed vijfduizend kilometer vanuit Oregon naar New York. Zijn stamgalerie was vele jaren achtereen galerie Espace (van Eva Bendien en Rutger Noordhoek Hegt) in Amsterdam.

Werk

Hans Ebeling Koning maakt pentekeningen in Oost-Indische inkt, gouaches op papier en olieverfschilderijen op doek. Zijn grafisch werk bestaat vooral uit zeefdrukken. Hij tekent en schildert naar de waarneming en maakt voorstudies voordat hij aan een schilderij begint. Hij schildert onder andere stillevens, bloemen, landschappen en bosgezichten. Het uiteindelijke beeld is meestal tamelijk abstract met figuratieve elementen. In zijn vroegere werk speelden menselijke figuren nog een anekdotische rol, dit verdween uit het latere werk. Hij wantrouwt virtuositeit en 'het grote gebaar'.

In de jaren zestig maakte hij werk dat aan popart doet denken. Het idee van de Nulbeweging om bij het maken van kunst alles wat je al van kunst meent te weten uit te bannen, sprak hem aan. Tot zijn voorbeelden behoort de schilder Marsden Hartley.

Hij heeft het boekje Stadverbranden - over de stadsbrand van Enschede in 1862 - van Johan Buursink typografisch verzorgd en geïllustreerd.

Zijn schilderijen bevinden zich in particulier bezit, bedrijfscollecties en in het Museum De Waag in Deventer.

ConditieZeer Goed
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Hans Ebeling Koning (1931)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (3)

Geplaatst door  KiewitKunstonder100euro
FA. (38)

Lid sinds 2014
1111 verkochte items
Alle items van deze verkoper (230)
83 cm
103 cm
60 cm
80 cm
Veilinggegevens
Starttijd29-5-2023 om 16:35
Eindtijd4-6-2023 om 20:31
Openingsbod € 69
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Gravenzande,  Nederland
VerzendingAlleen per koerier

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.