• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch

Hans Könings - houtdruk op doek - 2-luik Gemini

Hans Könings - houtdruk op doek - 2-luik Gemini kopen? Bied vanaf 50!

Dit item is verkocht Toon item

Hans Könings - houtdruk op doek - 2-luik Gemini

Grafiek na 1900

Verkoopprijs: € 50,00

Vergelijkbaar item plaatsen
Hans Könings - houtdruk op doek - 2-luik Gemini kopen? Bied vanaf 50!
Hans Könings - houtdruk op doek - 2-luik Gemini kopen? Bied vanaf 50!Hans Könings - houtdruk op doek - 2-luik Gemini kopen? Bied vanaf 50!
Hans Könings - houtdruk op doek - 2-luik Gemini kopen? Bied vanaf 50!Hans Könings - houtdruk op doek - 2-luik Gemini kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen

Verkoper

Geplaatst door  bdmaastricht
FA. 

Lid sinds 2014
4 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
 • Hans Konings (1950)
TypeGrafiek na 1900
Periode1945 t/m 1999
GesigneerdHandgesigneerd

Ingelijst 2-luik van Hans Könings uit 1991. Gesigneerd en genummerd. Ik heb er 2  met dezelfde nummering (zie ook mijn andere advertentie): Monument II 5/5 en Gemini 5/5.
Elk werk is 115 X 70 cm. Massief houten lijst 125 bij 80 cm. Af te halen bij Kapsalon Paul Jaspers in Maastricht.

Hans Könings, geboren in 1950 te Den Haag, studeerde Schilderkunst en Grafiek aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost te Breda (1969-1974) en aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht (1974-1976). De kunstenaar woont sinds 2007 in Berlijn.
Könings heeft zich met name gespecialiseerd in linoleumdrukken, zeefdrukken en houtdrukken. De kunstenaar vindt voornamelijk linosnede een fijne techniek, omdat het hem in staat stelt duidelijke contouren te maken. Mensen en herinneringen staan centraal in zijn werken. Könings wil begrijpen wat herinneringen betekenen, en onderzoekt waarom sommige beelden bepaalde emoties en gevoelens bij ons oproepen. Zo zijn er foto's die er voor zorgen dat de toeschouwer terugverlangt naar een mooi moment, en andere herinneren ons aan verschrikkelijke gebeurtenissen die we eigenlijk zouden willen vergeten.
Veel van Könings kunstwerken verbeelden portretten of close-ups van menselijke hoofden. In zijn creaties zijn menselijke figuren vaak tegen een effen, monochrome achtergrond geplaatst. De kunstenaar gebruikt foto's die hij gevonden heeft, of uit zijn eigen collectie, als basis voor zijn grafische werken. Zodoende hebben de veelal zwart-witwerken de uitstraling van een oude, vervaagde foto. De kunstenaar heeft recentelijk ook de serie 'Berliner Männer' gemaakt, waar hij veel bekendheid mee heeft verworven. In deze serie zijn de vereenvoudigde figuren van mannen tegen een lichte achtergrond geplaatst. Könings gebruikte historisch fotomateriaal voor het vervaardigen van zijn kunstwerken. Hij struinde rommelmarkten af om geschikt foto's te vinden van Berlijnse mannen.
Könings heeft zijn kunstwerken in Nederland en Duitsland geëxposeerd. Zijn kunst is vertegenwoordigd in de collecties van bedrijven, particulieren, instellingen en musea, waaronder het Van Abbemuseum in Eindhoven, het Stedelijk Museum te Amsterdam en het Gemeentemuseum Den Haag. Naast het maken van beeldende kunst heeft Könings ook lesgegeven aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Staatliche Kunstakademie Düsseldorf.

Verzending

Garantie

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dit item is verkocht voor 50,00

VEILINGGEGEVENS

Starttijd:30-07-2017 om 09:32
Eindtijd:05-08-2017 om 18:32

Biedingen (1):

Kikkert
4 aug. / 11:52
€ 50
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.