Hans Truijen - Cobrabord 'Blue Sky' - Verkocht

Hans Truijen - Cobrabord 'Blue Sky' kopen? Bied vanaf 70!
Dit item is verkocht Toon item
Glas / Keramiek

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Hans Truijen - Cobrabord 'Blue Sky' kopen? Bied vanaf 70!
Hans Truijen - Cobrabord 'Blue Sky' kopen? Bied vanaf 70!Hans Truijen - Cobrabord 'Blue Sky' kopen? Bied vanaf 70!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Hans Truijen (1928-2005)
TypeGlas / Keramiek
Jaartal1997
Afmetingen31 x 31 x 2 cm (h x b x d)
GemerktGemerkt/Merksticker
Niet zomaar een wandbord, maar een echt kunstwerk uit de Cobra-stal gemaakt in 1997.
Volgens de zoon van de inmiddels in 2005 overleden kunstenaar Hans Truijen werd dit bord destijds voor zo'n €145,- verkocht. Ze zijn inmiddels alle uitverkocht.
Afm.: diameter 31 cm.
Bord is in uitmuntende conditie
Bord wordt aangeboden zonder de bordhouder
Over de kunstenaar
Johannes Paulus Franciscus (Hans) Truijen (Soerabaja, 13 februari 1928 – Klimmen, 9 juli 2005) was een Nederlands kunstschilder en glazenier. Hij werd opgeleid aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht, waar hij les kreeg van Jos ten Horn en Thé Lau en in 1955 cum laude afstudeerde. Hij ontving in dat jaar de Koninklijke Subsidie voor Vrije Schilderkunst.
Truijen maakte schilderijen, mozaïeken, muurschilderingen en glas-in-loodramen. De ramen die hij 1966-1968 maakte voor de Sint-Martinuskerk in Wyck (Maastricht) werden zowel geroemd als bekritiseerd. Ze worden wel 'popartramen' genoemd. Hij verbond hier oud en nieuw door met de zeefdrukmethode foto's op het glas aan te brengen en als het ware collages te maken. Zo bracht hij het lijden van Christus samen met de actualiteit van de Vietnamoorlog en de ontmoeting van Paus Paulus VI en de orthodoxe patriarch Athenagoras I met de opstanding van Christus. In 1971 maakte hij een groot pop-artraam voor het Savelbergklooster in Heerlen. Voor de stations in Heerlen en Voerendaal maakte hij in de jaren tachtig ramen met een compositie van elementen die te maken hebben met reizen. Truijen liet zijn ramen uitvoeren bij het atelier Flos in Steyl, het atelier van Hubert Felix in Maastricht en het atelier Joëlle d'Alsace in Lanaken.
Een opvallend voorbeeld van zijn schilderwerk is de Sint-Catharinakapel in Oud-Lemiers, een romaans zaalkerkje, waarvan hij in 1978 de wanden en het plafond beschilderde. Truijen werd voor zijn bijdrage aan de Nederlandse schilderkunst in 1979 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Obbicht, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 10,00
Naar België € 17,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieObbicht,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd28-5-2023 om 9:44
Eindtijd6-6-2023 om 21:30
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken