Hans van Dokkum - Litho

Hans van Dokkum - Litho kopen? Bied vanaf 49!
Hans van Dokkum - Litho kopen? Bied vanaf 49!Hans van Dokkum - Litho kopen? Bied vanaf 49!Hans van Dokkum - Litho kopen? Bied vanaf 49!Hans van Dokkum - Litho kopen? Bied vanaf 49!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Hans van Dokkum (1908-1995)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekLitho
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpLandschap
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen25 cm x 33 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage12/15, eigen druk
Litho van Hans van Dokkum. Afmetingen blad: H25 x b33cm. Afmetingen voorstelling: H19 x b25.5cm. Het werk is rechts onderaan, met potlood, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op verzoek, worden gemaild.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag
(Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het
ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs
maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de
bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden met Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.


Van Dokkum studeerde aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers te Amsterdam. Hij gaf les aan middelbare scholen in Utrecht, en was daar een collega van Ivan Ingen. Hij maakte dorpsgezichten, winterlandschappen en zelfportretten.


Zijn technieken waren erg gevarieerd. Zo was hij aquarellist, etser, houtgraveur, lithograaf, pastellist, pentekenaar, schilder en tekenaar. Van Dokkum was o.a. bekend vanwege zijn kundigheid in het etsen met suiker en maakte veel ex-librissen. Hij was voorzitter van de Vereeniging tot Bevordering der Grafische Kunsten, kortom 'De Grafische' en het Schilder- en teekengenootschap Kunstliefde te Utrecht en lid van Arti et Amicitiae te Amsterdam.


Van Dokkum woonde lange tijd tot 1995 in Utrecht in Sterrenburg.


Prijs
In 1988 besloot Hans van Dokkum als voorzitter van Kunstliefde een jaarlijks uit te reiken prijs in het leven te roepen om de Utrechtse beeldende kunst een extra impuls te geven. De prijs kreeg de naam 'Zien en Weergeven' en diende in het bijzonder om de figuratieve beeldende kunst een stimulans te geven, zo schreef van Dokkum in zijn motivatie .


Recente winnaars van deze prijs zijn: 2006 Diana van der Ley, 2007 Dennis Teunissen, 2008 Li Jia Fan, 2009 Nena Sesic-Fiser.ConditieGoed

De voorstelling is in goede staat. 

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:29-03-2022 om 12:30
Eindtijd:06-04-2022 om 19:26
Openingsbod € 49
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.