• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Hans Vanhorck - Gemengde techniek: Abwehr - 1992

Hans Vanhorck - Gemengde techniek: Abwehr - 1992 kopen? Bied vanaf 349!
Hans Vanhorck - Gemengde techniek: Abwehr - 1992 kopen? Bied vanaf 349!Hans Vanhorck - Gemengde techniek: Abwehr - 1992 kopen? Bied vanaf 349!Hans Vanhorck - Gemengde techniek: Abwehr - 1992 kopen? Bied vanaf 349!Hans Vanhorck - Gemengde techniek: Abwehr - 1992 kopen? Bied vanaf 349!Hans Vanhorck - Gemengde techniek: Abwehr - 1992 kopen? Bied vanaf 349!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  KiewitKunst
FA. (173)

Lid sinds 2011
5412 verkochte items
Alle items van deze verkoper (313)
  • Hans Vanhorck (1952)
TypeSchilderij
Jaartal1992
TechniekGemengde Techniek
DragerCanvas (Doek)
IngelijstOp Spieraam
Afmetingen90 cm x 70 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Gemengde techniek op doek van Hans Vanhorck.  Titel: Abwehr(Verdediging). Jaar: 1992. Afmetingen: H90 x b70cm.  Het werk is rechts onderin-en achterop gesigneerd en gedateerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Het werk kan  worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen, bij vooruit betaling,  is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verzonden met Swift koeriers


Als Hans van Horck als tiener voor een grote drukkerij werkt, ontstaat zijn interesse voor gedrukte kunst. Hij blijkt talent te hebben voor het ontwerpen van posters. Dit is voor hem aanleiding om te kiezen voor een opleiding aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven.

Om zijn creativiteit verder te ontwikkelen verhuist Hans op achttienjarige leeftijd naar Zwitserland. Daar was op dat moment de grafische en toegepaste vormgeving verder ontwikkeld dan in Nederland en dat gaf Hans van Horck de inspiratie voor zijn verdere ontwikkeling als hedendaags kunstenaar.

Hans van Horck begint zijn artistieke loopbaan als aquarellist en schildert portretten en vrouwelijk naakt. Zijn echtgenote Anita Duijf staat vaak model voor zijn werk. In de loop van de tijd wordt het werk steeds abstracter en expressiever. Aquarelleren wordt verruild voor het werken met (acryl)verf. Hiermee worden grote hoeveelheden op het doek verwerkt, soms heel pasteus, soms vloeibaar met een verwijzing naar zijn eerdere aquarellen. De doeken liggen altijd plat wanneer de kunstenaar er aan werkt. Bijkomend voordeel is dat hij om het doek heen kan lopen en de compositie voortdurend van alle kanten kan beoordelen.

De schilderijen en sculpturen van Hans van Horck zijn geïnspireerd door de mythologie van Europa, Azië, Afrika en Noord-Amerika. Zijn werken kennen een hoge mate van abstractie, maar zijn zelden volledig abstract. Zijn werk kent vaak symbolen uit oude culturen of figuratieve elementen uit de natuur of architectuur. Ook het vrouwelijk naakt komt nog zo nu en dan voor in zijn werk. Het maakt Van Horck niet uit of zijn werk wordt bestempeld als lyrisch-abstract, abstract-figuratief of anderszins. Als belangrijke inspiratiebronnen noemt hij onder anderen Gerhard Richter en Caspar David Friedrich.

Hans van Horck signeert zijn werk met 'vanhorck'. Dit om verwarring met generatiegenoot en beeldend kunstenaar Hans van Hoek te voorkomen. ‘vanhorck’, bij voorkeur geschreven zonder hoofdletter vormt zijn handelsmerk waarmee hij in binnen- en buitenland bekendheid verwerft. Naast exposities in vele Europese steden is het werk van hem te zien in San Francisco, Miami, Chicago, Singapore en Hong Kong.

Hans van Horck woont en werkt sinds het eind van de 20e eeuw in Amersfoort. Zijn atelier, dat hij deelt met zijn echtgenote Anita Duijf, bevindt zich op de bovenste etage van Musiom in Amersfoort en maakt onderdeel uit van het museum.

ConditieZeer Goed

In zeer goede staat

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Hans Vanhorck (1952)

Alle items van deze kunstenaar(20)
Geplaatst door  KiewitKunst
FA. (173)

Lid sinds 2011
5412 verkochte items
Alle items van deze verkoper (313)
Pinterest
70 cm
90 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:13-07-2022 om 14:31
Eindtijd:22-07-2022 om 19:58
Openingsbod€ 349
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE, Nederland
VerzendingAlleen per koerier

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.