Harold Altman - Kleurenlitho. At Le Mont Editions

Harold Altman - Kleurenlitho. At Le Mont Editions kopen? Bied vanaf 20!
Harold Altman - Kleurenlitho. At Le Mont Editions kopen? Bied vanaf 20!Harold Altman - Kleurenlitho. At Le Mont Editions kopen? Bied vanaf 20!Harold Altman - Kleurenlitho. At Le Mont Editions kopen? Bied vanaf 20!Harold Altman - Kleurenlitho. At Le Mont Editions kopen? Bied vanaf 20!Harold Altman - Kleurenlitho. At Le Mont Editions kopen? Bied vanaf 20!Harold Altman - Kleurenlitho. At Le Mont Editions kopen? Bied vanaf 20!Harold Altman - Kleurenlitho. At Le Mont Editions kopen? Bied vanaf 20!Harold Altman - Kleurenlitho. At Le Mont Editions kopen? Bied vanaf 20!Harold Altman - Kleurenlitho. At Le Mont Editions kopen? Bied vanaf 20!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Harold Altman (1924-2003)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekLitho
DragerPapier
StijlRealistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen55.5 cm x 75.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
OplageE.A


Vintage Harold Altman At Le Mont Editions Lithografie Gedrukt in Frankrijk
Harold Altman was een Amerikaanse schilder en graficus die vooral bekend stond om zijn kleurenlitho's die Central Park, de parken van Parijs en landelijke steden in Pennsylvania uitbeeldden. Met een hoge mate van fotografisch realisme legt hij de subtiele atmosferische omstandigheden vast die eigen zijn aan elk van de stadsparken die hij vertegenwoordigt. Altman, geboren op 20 april 1924 in New York, NY, studeerde aan tal van belangrijke instellingen: de Art Students League, het Black Mountain College, de Academie de la Grande Chaumiere en de Cooper Union Art School.
Gedurende zijn hele carrière verdeelde hij zijn tijd tussen Parijs, Frankrijk en Lemont, PA, waar hij verhuisde toen hij begon met lesgeven aan de Pennsylvania State University in 1962. Tegenwoordig zijn de werken van Altman te vinden in de collecties van de Albright-Knox Gallery in Buffalo, onder meer het Art Institute of Chicago, het Metropolitan Museum of Art in New York, het Museum of Modern Art in New York, het Walker Art Center en het Stedelijk Museum of Amsterdam. Altman stierf op 28 juli 2003 in Lemont, PA.
ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Harold Altman (1924-2003)

Amerikaans Amerikaans Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  duif
FA. (52)

Lid sinds 2018
1647 verkochte items
Alle items van deze verkoper (131)
75.5 cm
55.5 cm
Sluit over 7d 2u 18m 56s
Openingsbod€ 20
Veilingkosten : 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa
Veilinggegevens
Starttijd18-3-2023 om 23:49
Eindtijd28-3-2023 om 19:48
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.