Hein Kever - "Grootmoeder met kind" - olieverf op doek

Hein Kever - "Grootmoeder met kind" - olieverf op doek kopen? Bied vanaf 790!
Hein Kever - "Grootmoeder met kind" - olieverf op doek kopen? Bied vanaf 790!Hein Kever - "Grootmoeder met kind" - olieverf op doek kopen? Bied vanaf 790!Hein Kever - "Grootmoeder met kind" - olieverf op doek kopen? Bied vanaf 790!Hein Kever - "Grootmoeder met kind" - olieverf op doek kopen? Bied vanaf 790!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Hein Kever (1854-1922)
TypeSchilderij
Periode1800 t/m 1899
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlImpressionistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen49 cm x 36 cm (h x b)
Lijst62 cm x 49 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd


Een prachtig 19de -eeuws interieur schilderij ( "grootmoeder met kind" , olieverf op doek ) van de kunstschilder Hein Kever (1854-1922). Larense School. Met lijst. Gesigneerd links onder. De doekmaat is: 49 cm. x 36 cm. De afmetingen van de lijst: 62 cm. x 49 cm. Het kunstwerk is in een goede algemene conditie. Het werk is bij Kunsthandel Martins te Wolvega te bezichtigen en wordt geleverd met een echtheidscertificaat.

Biografie:
Jacob Simon Hendrik 'Hein' Kever (Amsterdam, 19 juni 1854 – aldaar, 29 april 1922) was een Nederlands kunstschilder. Hij wordt tot de Larense School gerekend. Kever werd geboren in een welgesteld gezin. Zijn moeder was bevriend met Jozef Israëls die hem een plaats op ateliers van vooraanstaande lithografen bezorgde, onder andere bij Petrus Franciscus Greive. Toen Greive in 1872 overleed vestigde Kever zich als zelfstandig kunstschilder in Eemnes, waar hij veel buiten werkte. Ook maakte hij interieurs, meestal zonder figuren, om de kosten van modellen te vermijden. In 1878 volgde hij een wintercursus aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen, waar hij studeerde onder Karel Verlat, samen met zijn vriend Theo Hanrath die in 1883 overleed. Na deze studie vestigde hij zich in Blaricum, maar hield een pied-à-terre aan het Oosterpark te Amsterdam, waar hij gedurende de wintermaanden verbleef. Kever toonde zich in zijn leven weinig reislustig. Uitgezonderd korte periodes waarin hij werkte in Nunspeet en Brabant, bleef hij altijd in 't Gooi. In 1887 trouwde hij en kocht een huis in Laren, tegenover 'Villa Ariette' van Anton Mauve, tegen wie hij erg opzag (toen Mauve eens een schilderij bij hem kwam beoordelen verborg hij het, zeggende dat het al verkocht en verzonden was, bevreesd als hij was voor diens oordeel). Kever wordt gerekend tot de Larense School. Hij schilderde landschappen, portretten, stillevens en een aantal stadsgezichten, maar werd vooral bekend door zijn vele sobere boereninterieurs uit de toen armoedige Gooi-streek. In zijn beste werken steekt hij daarmee zijn 'rivaal' Albert Neuhuys naar de kroon. Kevers kunst is gevoelig en harmonisch van toon- en lichtverhouding, maar altijd ingetogen en zelden emotioneel geladen. Hij maakte slechts beperkt gebruik van contrasten en lichteffecten. Op latere leeftijd werd zijn toets wat losser en kreeg hij blijkbaar meer zelfvertrouwen door zijn succes. Kever overleed te Laren in 1922, 67 jaar oud. Ter nagedachtenis is in Laren de 'Hein Keverweg' naar hem genoemd.

Herkomst:
Kunsthandel Martins anno 2018
WolvegaConditieGoed


Algemeen in een goede staat. Het werk is professioneel bedoekt.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Hein Kever (1854-1922)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  martins
FA. (34)

Lid sinds 2015
353 verkochte items
Alle items van deze verkoper (9)
Pinterest
49 cm
62 cm
36 cm
49 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:29-01-2023 om 21:53
Eindtijd:05-02-2023 om 19:38
Openingsbod € 790
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieWolvega,  Nederland
VerzendingNaar Nederland, België en Duitsland

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.