• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français

Henk Erkelens, materieschilderij - Verkocht

Henk Erkelens, materieschilderij kopen? Bied vanaf 130!
Dit item is verkocht Toon item

Verkoopprijs: € 130,00

Vergelijkbaar item plaatsen
Henk Erkelens, materieschilderij kopen? Bied vanaf 130!
Henk Erkelens, materieschilderij kopen? Bied vanaf 130!Henk Erkelens, materieschilderij kopen? Bied vanaf 130!Henk Erkelens, materieschilderij kopen? Bied vanaf 130!Henk Erkelens, materieschilderij kopen? Bied vanaf 130!Henk Erkelens, materieschilderij kopen? Bied vanaf 130!Henk Erkelens, materieschilderij kopen? Bied vanaf 130!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  Cello1
FA. (41)

Lid sinds 2016
1166 verkochte items
Alle items van deze verkoper (68)
  • Henk Erkelens (1937-2011)
TypeSchilderij
Periode1945 t/m 1999

Materieschilderij op paneel, o.a klei en acryl, van Henk Erkelens, r.o gesigneerd en gedateerd 1990. Ingelijst, afm. 90x60 cm.

Geobsedeerd door klei, begon keramist Henk Erkelens in de tachtiger jaren klei en andere grondsoorten te mengen met kunsthars, cement, acrylaten en pigmenten, soms verwerkte hij ook koper. Hiermee creëerde hij innerlijke landschappen, zijn werkelijkheid die zijn weerslag vond in materieschilderijen. De mooie en interessante vormentaal die gecomponeerd werd, was geïnspireerd door de streken die hij bezocht (‘mijn kleine ontdekkingsreizen’ noemde hij ze) en de omgeving waarin hij woonde. De laatste jaren was dat het laaggebergte van de Limousin in het midden van Frankrijk. Dit zeer oude geërodeerde landschap, de oerstenen en rotspartijen, de rust van deze streek, de intense kleuren van de natuur, dit alles vormde een bezinksel in zijn geest. Maar ook de eeuwenoude kerkjes met door schimmels aangetaste muren, de fresco's of de bladderende, verbleekte restanten daarvan, vormden de voedingsbodem van zijn werk.

meer over de kunstenaar: http://www.henkerkelens.nl/contents/nl/about.html

Verzending buiten Nederland niet mogelijk.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dit item is verkocht voor 130,00
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:22-03-2018 om 20:24
Eindtijd:06-04-2018 om 20:24
Biedingen (1)
MvG
06 apr. / 01:56
€ 130
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.