Henry Cassiers - Huizen aan Stadsgracht in de Winter

Henry Cassiers - Huizen aan Stadsgracht in de Winter kopen? Bied vanaf 40!
Henry Cassiers - Huizen aan Stadsgracht in de Winter kopen? Bied vanaf 40!Henry Cassiers - Huizen aan Stadsgracht in de Winter kopen? Bied vanaf 40!Henry Cassiers - Huizen aan Stadsgracht in de Winter kopen? Bied vanaf 40!Henry Cassiers - Huizen aan Stadsgracht in de Winter kopen? Bied vanaf 40!Henry Cassiers - Huizen aan Stadsgracht in de Winter kopen? Bied vanaf 40!Henry Cassiers - Huizen aan Stadsgracht in de Winter kopen? Bied vanaf 40!Henry Cassiers - Huizen aan Stadsgracht in de Winter kopen? Bied vanaf 40!Henry Cassiers - Huizen aan Stadsgracht in de Winter kopen? Bied vanaf 40!Henry Cassiers - Huizen aan Stadsgracht in de Winter kopen? Bied vanaf 40!Henry Cassiers - Huizen aan Stadsgracht in de Winter kopen? Bied vanaf 40!Henry Cassiers - Huizen aan Stadsgracht in de Winter kopen? Bied vanaf 40!Henry Cassiers - Huizen aan Stadsgracht in de Winter kopen? Bied vanaf 40!Henry Cassiers - Huizen aan Stadsgracht in de Winter kopen? Bied vanaf 40!Henry Cassiers - Huizen aan Stadsgracht in de Winter kopen? Bied vanaf 40!Henry Cassiers - Huizen aan Stadsgracht in de Winter kopen? Bied vanaf 40!Henry Cassiers - Huizen aan Stadsgracht in de Winter kopen? Bied vanaf 40!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Henry Cassiers (1858-1944)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1900 t/m 1944
TechniekEts/Aquatint
DragerPapier
OnderwerpStadsgezicht
IngelijstIngelijst
Afmetingen62 x 49.5 cm (h x b)
Incl. lijst77.5 x 64 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Een  Winters tafereel  met Huizen aan een  Stadsgracht.

Henri Cassiers (Antwerpen, 11 augustus 1858 - Elsene, 27 februari 1944) was een Vlaams kunstenaar, vooral bekend door zijn toegepaste kunst: illustraties, affiches, wandplaten en prentkaarten, met vaak een maritieme inslag.
Cassiers volgde een opleiding voor architect en volgde zijn kunstzinnige opleiding aan de academies van Brussel en Sint-Joost-ten-Node. Hij ontwikkelde al snel een eigen stijl en thematiek, toegespitst op maritieme taferelen ("marines") en stads- en dorpsgezichten, zowel in Vlaanderen (o.a. in Genk) als in Nederland. Hij werd bijzonder aangetrokken door de Nederlandse klederdrachten, vooral die van Zeeland en Katwijk.
Hij illustreerde tussen 1886 tot en met 1893 vele populaire weekbladen zoals De Vlaamsche Patriot, Le Globe Illustré, L'Illustration Européenne. Daarnaast verschenen illustraties van hem in diverse boeken, onder andere van Camille Mauclair, Emile Verhaeren, Cyriel Buysse en Jean d'Ardenne. In de Guide descriptif illustré de la côte de Flandre (Brussel, 1888) van laatstgenoemde staan niet minder dan 106 tekeningen van Cassiers.
De stijl van Cassiers leende zich ook uitstekend voor publicitaire doeleinden en vooral toeristenplaatsen en scheepvaartmaatschappijen deden regelmatig een beroep op hem. Het bekendst werd hij door zijn werk voor de Red Star Line. Vanaf 1898 maakte hij voor deze lijndienst vele affiches, ansichtkaarten, menukaarten en ander reclamemateriaal.
Hij was ook lid van de Belgische kunstenaarsvereniging Les Hydrophiles.
In 1994 werd een grote overzichtstentoonstelling gehouden van zijn werk, die te zien was in Museum Vleeshuis in Antwerpen en het Katwijks Museum in Katwijk, en waarvan een catalogus verscheen.

Afhalen mogelijk
Verzending per koerier,  of
eventueel via pakketpost PostNL , voor risico koper
Conditie
ConditieGoed
Ingelijst achter glas in eenvoudige fraaie lijst ;
het werk heeft nr. 93 in potlood (linksonder)
het lijkt een  ets / litho op papier

Teksten links en rechts aan  de bovenrand van de afbeelding, nét onder de passe partout-rand
  daarvan zijn ook foto's  gemaakt.
Afmeting afbeelding is 49,5 x 62 cm
Afmeting van de lijst is 64 x 77,5 cm
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Almen, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd3-4-2024 om 12:46
Eindtijd12-4-2024 om 21:51
Openingsbod € 40
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlmen,  Nederland