Herman Jacob van der Voort in de Betouw - Lichtspel bij het Lago Maggiore

Herman Jacob van der Voort in de Betouw - Lichtspel bij het Lago Maggiore kopen? Bied vanaf 475!
Herman Jacob van der Voort in de Betouw - Lichtspel bij het Lago Maggiore kopen? Bied vanaf 475!Herman Jacob van der Voort in de Betouw - Lichtspel bij het Lago Maggiore kopen? Bied vanaf 475!Herman Jacob van der Voort in de Betouw - Lichtspel bij het Lago Maggiore kopen? Bied vanaf 475!Herman Jacob van der Voort in de Betouw - Lichtspel bij het Lago Maggiore kopen? Bied vanaf 475!Herman Jacob van der Voort in de Betouw - Lichtspel bij het Lago Maggiore kopen? Bied vanaf 475!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Herman Jacob van der Voort in de Betouw (1847-1902)
TypeSchilderij
Jaartal1880
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlImpressionistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen54 cm x 61 cm (h x b)
Lijst76 cm x 86 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Een kleurrijk 19e eeuws schilderij, waarop we vrouwen zien die hun wasgoed in het zonlicht laten bleken langs de oevers van het Lago Maggiore. Het schilderij is rond 1880 vervaardigd door de Nederlandse kunstschilder Herman Jacob van der Voort van de Betouw (1847 Amsterdam - 1902 Muralto). Van der Voort van de Betouw, opgeleid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Amsterdam, was een Nederlandse landschap- en portretschilder. Hij was gehuwd met Maria Nourney, de bekende schilderes van bloemstillevens.

Van der Voorts werken werden o.a. in Amsterdam in 1868, 1875, 1877 en 1888 geëxposeerd naast werken van  H.W. Mesdag, J.H. Weissenbruch en J.H.B. Koekkoek. Als representant van de Haagse School paste Van der Voort de typische grijze kleurschema’s van deze kunststroming toe, met name in de schilderijen die hij maakte in Zwitserland en Italië.

Impressionistische technieken behoorden tot het technische en artistieke repertoire dat Van der Voort toepaste. Op dit schilderij van het Lago Maggiore werkt hij met brede penseelstreken en focust hij op het vastleggen van de atmosfeer en het licht. De witte lakens, die de wasvrouwen langs de oever uitgespreid hebben, passen in dit lichtspel. De fijne lijnen en precieze vormen worden beter zichtbaar naarmate je dichter bij het schilderij staat.

Het schilderij is recent zorgvuldig gereinigd (zie afbeelding 5), waardoor de oorspronkelijke kleurenrijkdom weer helemaal tot zijn recht komt. De houten vergulde lijst is bijzonder fraai vormgegeven.

Vandaar liefst ophalen (of evt. verzenden in overleg)


ConditieZeer Goed

Schilderij en lijst verkeren in uitstekende staat

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Herman Jacob van der Voort in de Betouw (1847-1902)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (1)
Geplaatst door  Gerlachus
FA. (2 )

Lid sinds 2021
8 verkochte items
Alle items van deze verkoper (5)
Pinterest
86 cm
76 cm
61 cm
54 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:24-11-2022 om 11:48
Eindtijd:02-12-2022 om 20:18
Openingsbod € 475
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieZUIDLAREN,  Nederland
VerzendingAlleen per koerier

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.