Herman Moerkerk - Vier studies van Middeleeuwse figuren - Verkocht

Herman Moerkerk - Vier studies van Middeleeuwse figuren kopen? Bied vanaf 30!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Herman Moerkerk - Vier studies van Middeleeuwse figuren kopen? Bied vanaf 30!
Herman Moerkerk - Vier studies van Middeleeuwse figuren kopen? Bied vanaf 30!Herman Moerkerk - Vier studies van Middeleeuwse figuren kopen? Bied vanaf 30!Herman Moerkerk - Vier studies van Middeleeuwse figuren kopen? Bied vanaf 30!Herman Moerkerk - Vier studies van Middeleeuwse figuren kopen? Bied vanaf 30!Herman Moerkerk - Vier studies van Middeleeuwse figuren kopen? Bied vanaf 30!Herman Moerkerk - Vier studies van Middeleeuwse figuren kopen? Bied vanaf 30!Herman Moerkerk - Vier studies van Middeleeuwse figuren kopen? Bied vanaf 30!Herman Moerkerk - Vier studies van Middeleeuwse figuren kopen? Bied vanaf 30!Herman Moerkerk - Vier studies van Middeleeuwse figuren kopen? Bied vanaf 30!Herman Moerkerk - Vier studies van Middeleeuwse figuren kopen? Bied vanaf 30!Herman Moerkerk - Vier studies van Middeleeuwse figuren kopen? Bied vanaf 30!Herman Moerkerk - Vier studies van Middeleeuwse figuren kopen? Bied vanaf 30!Herman Moerkerk - Vier studies van Middeleeuwse figuren kopen? Bied vanaf 30!Herman Moerkerk - Vier studies van Middeleeuwse figuren kopen? Bied vanaf 30!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Herman Moerkerk (1879-1949)
TypeSchilderij
Periode1900 t/m 1944
TechniekGemengde Techniek
DragerPapier
StijlImpressionistisch
OnderwerpHistorisch
IngelijstIngelijst
Afmetingen28 x 18 cm (h x b)
Incl. lijst44 x 34 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Herman Moerkerk (1879-1949). Vier historische figuren. Hoogstwaarschijnlijk zijn het studies voor het 750 jarig bestaan van de stad 's-Hertogenbosch waar Moerkerk ontwerpen voor heeft gemaakt.


Hermanus Antonius Josephus Maria (Herman) Moerkerk (Den Bosch, 2 maart 1879–Haarlem, 23 augustus 1949) was een Nederlands kunstschilder, illustrator, tekenaar en boekbandontwerper.Moerkerk volgde het gymnasium in Sittard en maakte later naam als schrijver, regisseur en ontwerper van affiches. Hij volgde geen kunstopleiding, maar was leerling van de kalligraaf Theodorus van Kempen (1896), van de kunstschilder Piet Slager Sr., en vanaf 1899 volgde hij lessen bij de kunstschilder Jan Bogaerts. Moerkerk ontwikkelde zich als zelfstandig kunstenaar: rond 1910 was hij al vrij bekend als tekenaar, vooral om zijn karikaturen van Brabantse volkstypen. Ook verzorgde hij kritieken in de Brabantse kranten en was hij actief als organisator van het carnaval. Daarnaast schreef hij een aantal sprookjes- en kinderboeken.

Omdat hij zich als schilder miskend voelde vertoonde hij in Tilburg in augustus 1927 onder het pseudoniem Alexei Wladkine een veertigtal expressionistische olieverfschilderijen, die afweken van zijn andere werk. Bij deze tentoonstelling mengde Moerkerk zich tussen het publiek en maakte tegen hen kritische opmerkingen over de door hemzelf gemaakte werken.


In 1928 vertrok hij met zijn gezin naar Haarlem, waar hij in dienst kwam van De Spaarnestad. Hij was daar tot 1940 werkzaam als medewerker van de Katholieke Illustratie; tevens ontwierp hij boekbanden en boekomslagen. Moerkerk werkte ook als tekenaar voor het katholieke dagblad De Tijd en voerde de toneelregie bij in 1890 opgerichte Haarlemse Rederijkerskamer Alberdingk Thijm. De schilder Jacques Pijnenborg was een van zijn leerlingen.
Conditie
ConditieZeer Goed
De aquarel is in zeer goede staat zonder ouderdomssporen of gebruikssporen.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Den bosch, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 17,50
Naar Duitsland € 17,50
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 30,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Herman Moerkerk (1879-1949)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  LaVida
Lid sinds 2019
98 verkochte items
Alle items van deze verkoper (14)
34 cm
44 cm
18 cm
28 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieDen Bosch,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd15-8-2022 om 20:31
Eindtijd28-8-2022 om 22:36
Biedingen (2)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken