Jef Diederen - Houtsnede, Zonder titel - Ingelijst (Groot)

Jef Diederen - Houtsnede, Zonder titel - Ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 150!
Jef Diederen - Houtsnede, Zonder titel - Ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 150!Jef Diederen - Houtsnede, Zonder titel - Ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 150!Jef Diederen - Houtsnede, Zonder titel - Ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 150!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Jef Diederen (1920-2009)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1970
TechniekHout/Linosnede
DragerJapans Papier
IngelijstIngelijst
Afmetingen52 cm x 78 cm (h x b)
Lijst78 cm x 104 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage27/100
Jef DIEDEREN (Heerlen 1920 - Amsterdam 2009)

Schilder, Graficus

Opleiding: Jef Diederen volgde zijn opleiding aan de Middelbare Kunstnijverheidsschool te Maastricht. Hij vervolgde zijn opleiding aan de Rijksacademie voor de Beeldende Kunsten te Amsterdam. Amsterdam

Jef Diederen was een van de zogenoemde 'Limburgse Amsterdammers'. Diederen nam in 1948 deel aan de groepsexpositie Amsterdamse schilders van Nu en had in 1957 zijn eerste solotentoonstelling. Tot 1955 schilderde hij veelal landschappelijke gouaches en tekeningen. Vele werken zijn gebaseerd op de realistische landschappen uit zijn geboortestreek Zuid-Limburg. Later ontwikkelde Jef Diederen zich meer in een abstracte richting, maar landschappen bleven voor hem een grote inspiratie.De kunst van Jef Diederen is lyrisch-abstract met een vriendelijke en zachte uitstraling, maar bezit wel sterke kleuren. Diederen heeft als eigenzinnig kunstenaar nooit vaste aansluiting gezocht bij groeperingen of stromingen. Zijn olieverfwerken hadden vaak eigenzinnige afmetingen en daardoor opvallend. Ook maakte Diederen combinaties van doeken van diverse maten. Naast zijn vele schilderijen en werken op papier voerde hij ook diverse opdrachten uit voor wandschilderingen en glasramen. Onderwerpen als terreur en oorlogsgeweld, hebben altijd een grote invloed gehad op het werk van Jef Diederen. De Tweede Wereldoorlog en vervolging van Joden, de oorlog in Vietnam, de onderdrukking van Palestijnen en Indianen, waren dan ook opeenvolgend terug te zien in zijn werk. Tussendoor werd Diederen ook voordurend ge_nspireerd door de natuur, architectuur, dans en muziek, waardoor vele nieuwe kleurijke werken zijn ontstaan.

Exposities en prijzen:

Livingstone gallery, Den HaagGallery 9, AmsterdamGalerie Willy Schoots, Eindhoven
ConditieNieuwstaat

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:13-09-2022 om 16:13
Eindtijd:27-09-2022 om 22:05
Openingsbod € 150
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatieden haag,  Nederland
VerzendingUitsluitend afhalen op locatie

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.