Hubert Op De Beeck - Impasse de Bruxelles - Verkocht

Hubert Op De Beeck - Impasse de Bruxelles kopen? Bied vanaf 5!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Hubert Op De Beeck - Impasse de Bruxelles kopen? Bied vanaf 5!
Hubert Op De Beeck - Impasse de Bruxelles kopen? Bied vanaf 5!Hubert Op De Beeck - Impasse de Bruxelles kopen? Bied vanaf 5!Hubert Op De Beeck - Impasse de Bruxelles kopen? Bied vanaf 5!Hubert Op De Beeck - Impasse de Bruxelles kopen? Bied vanaf 5!Hubert Op De Beeck - Impasse de Bruxelles kopen? Bied vanaf 5!Hubert Op De Beeck - Impasse de Bruxelles kopen? Bied vanaf 5!Hubert Op De Beeck - Impasse de Bruxelles kopen? Bied vanaf 5!Hubert Op De Beeck - Impasse de Bruxelles kopen? Bied vanaf 5!Hubert Op De Beeck - Impasse de Bruxelles kopen? Bied vanaf 5!Hubert Op De Beeck - Impasse de Bruxelles kopen? Bied vanaf 5!Hubert Op De Beeck - Impasse de Bruxelles kopen? Bied vanaf 5!Hubert Op De Beeck - Impasse de Bruxelles kopen? Bied vanaf 5!Hubert Op De Beeck - Impasse de Bruxelles kopen? Bied vanaf 5!Hubert Op De Beeck - Impasse de Bruxelles kopen? Bied vanaf 5!Hubert Op De Beeck - Impasse de Bruxelles kopen? Bied vanaf 5!Hubert Op De Beeck - Impasse de Bruxelles kopen? Bied vanaf 5!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Hubert Op De Beeck
Type kunstwerkSchilderij
Periode1900 t/m 1944
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
OnderwerpStadsgezicht
IngelijstIngelijst
Afmetingen55 x 38 cm (h x b)
Incl. lijst69 x 51.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Hubert Op De Beeck (ca. 1900 – na 1950) was een Belgische schilder. Hij behoorde tot de Tervuurse schilderschool. De School van Tervuren was een groep kunstschilders die zich rond 1870 te Tervuren vormde, rondom Hippolyte Boulenger.

Hubert Op De Beeck schilderde vooral landschappen en bosgezichten en daarnaast pittoreske stadsgezichten, met name van Brussel. Hij wordt vermeld in het naslagwerk “De Belgische beeldende kunstenaars uit de 19de en 20ste eeuw” van Paul Piron.

Dit schilderij heeft op de achterkant van de lijst de tekst “Impasse Keizer (?)” staan. Het Franse woord impasse, in het Nederlands gang of impasse, betekent letterlijk een doodlopende straat of steeg. Tot het midden van de 19e eeuw waren er talrijke Franstalige en Nederlandstalige namen in omloop om de Brusselse straten aan te duiden. Dit schilderij toont een “Brussels straatje”.

Afmetingen: ± 38 x 55cm. Inclusief lijst: 51,5 x 69 cm.


Het schilderij vertoont ouderdoms- en gebruikssporen. De lijst heeft een beschadiging. Zie foto’s voor de algehele conditie.

In 1939 was het werk van Op De Beeck onderdeel van de “Molententoonstelling” in het Sterckshofs museum in Antwerpen. In 1990 van de tentoonstelling “Drie epigonen van de Tervuurse Schilderschool: August Istas, Jan Lyben, Hubert Op de Beeck” in Tervuren. In 2018 van de tentoonstelling ‘In het spoor van de School’.
Conditie
ConditieRedelijk
Het werk is in orde, maar vertoont tekenen van ouderdom. De lijst heeft wat beschadigingen. Zie de foto's voor een juiste beoordeling.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Sint odilienberg, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 15,00
Naar België € 27,00
Naar Duitsland € 25,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Hubert Op De Beeck 

Belgisch Belgisch

Geplaatst door  dbWorx
Lid sinds 2020
44 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
51.5 cm
69 cm
38 cm
55 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieSint Odilienberg,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd6-1-2023 om 19:15
Eindtijd8-2-2023 om 22:53
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken