• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Huib de Ru - Potloodtekening: Naakte dame

Huib de Ru - Potloodtekening: Naakte dame kopen? Bied vanaf 150!
Huib de Ru - Potloodtekening: Naakte dame kopen? Bied vanaf 150!Huib de Ru - Potloodtekening: Naakte dame kopen? Bied vanaf 150!Huib de Ru - Potloodtekening: Naakte dame kopen? Bied vanaf 150!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Huib de Ru (1902-1980)
TypeTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999
TechniekPen (Inkt)
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpNaakt
IngelijstIngelijst
Afmetingen29.5 cm x 20 cm (h x b)
Lijst48 cm x 38.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Potlood tekening van Huib de Ru. Afmetingen incl. lijst: H48 x b38.5cm. Afmetingen voorstelling: H29.5 x b20cm.  Het werk is rechts onderaan met potlood gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijsten het glas is kapot, zal dit wel vermeld worden. Bij foto's van ingelijste werken kan spiegeling zichtbaar zijn.
Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag
(Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het
ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs
maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de
bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Huibert Bernardus Wilhelmus (Huib) de Ru (Utrecht, 1 februari 1902 – Haarlem, 19 november 1980) was een Nederlandse glazenier, grafisch ontwerper, schilder en monumentaal kunstenaar.

Leven en werk
De Ru was een zoon van huisschilder Huibert Hendrik de Ru en Johanna Jansje Leen. Hij werd opgeleid aan de School voor Bouwkunde, Versierende Kunsten en Kunstambachten in Haarlem (1916-1920) en werkte vervolgens op het glasatelier van Willem Bogtman. In 1920 nam hij deel aan een wedstrijd van de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen voor een reclameplaat, waar na jurering geen eerste prijs werd uitgereikt, maar De Ru de tweede en derde plaats behaalde.

In 1926 ging hij een samenwerking aan met Nico Schrier, die ook bij Bogtman had gewerkt. Schrier was getuige bij De Ru's huwelijk een jaar later met Elisabeth Jacoba de Graaff. In hun atelier De Vonk (vanaf 1935 Atelier Schrier en De Ru) werden glas-in-loodramen, wandschilderingen en mozaïeken vervaardigd. De Ru maakte onder andere in 1937 achttien ramen voor de Prins Hendrikstichting in Egmond aan Zee, een bejaardentehuis voor oud-zeelieden, sinds 2001 een rijksmonument. In 1946 werd de samenwerking ontbonden en gingen De Ru en Schrier elk hun eigen weg. De Ru liet zijn ramen nadien uitvoeren bij Sabelis & Kerrebijn in Haarlem en de Stichtse Glashandel in Utrecht, altijd met zijn persoonlijke medewerking. Hij gebruikte bij voorkeur gekleurd antiekglas, dat hij losjes beschilderde met grisaille en contourverf. De Ru maakte figuratieve, naturalistische voorstellingen. Vanaf de jaren vijftig werden de figuren meer geabstraheerd en de lijnvoering strakker. Hij maakte graag allegorische taferelen, met thema's ontleend aan de Bijbel en mythologie.[3]

Naast glas-in-loodramen maakte De Ru onder meer affiches, aquarellen, koperplastieken, litho's, mozaïeken, muurschilderingen, naakten,[4] politieke spotprenten en portrettekeningen. In de jaren zestig maakte hij een grote serie tekeningen met Bijbelse voorstellingen voor de stichting Docete. Hij was lid en enige tijd voorzitter van Kunst Zij Ons Doel, waarmee hij ook exposeerde, en voorzitter van de Nederlandse Federatie van Beeldende Kunstenaarsverenigingen.

De Ru overleed op 78-jarige leeftijd.ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Huib de Ru (1902-1980)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (5)
Geplaatst door  KiewitKunst
FA. (172)

Lid sinds 2011
5440 verkochte items
Alle items van deze verkoper (309)
Pinterest
38.5 cm
48 cm
20 cm
29.5 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:13-07-2022 om 15:35
Eindtijd:25-07-2022 om 21:42
Openingsbod € 150
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE, Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.