Jacques van Alphen - Geometrisch abstracte voorstelling, litho - Verkocht

Jacques van Alphen - Geometrisch abstracte voorstelling, litho kopen? Bied vanaf 1!
Jacques van Alphen - Geometrisch abstracte voorstelling, litho kopen? Bied vanaf 1!Jacques van Alphen - Geometrisch abstracte voorstelling, litho kopen? Bied vanaf 1!Jacques van Alphen - Geometrisch abstracte voorstelling, litho kopen? Bied vanaf 1!Jacques van Alphen - Geometrisch abstracte voorstelling, litho kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Jacques van Alphen (1946)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
GesigneerdHandgesigneerd

Strakke geometrische compositie van Jacques van Alphen, hoewel je misschien  van "linguistisch abstract" zou moeten spreken.  Litho op papier, netjes gemonteerd op stijf, dik papier/glad karton. Met potlood gesigneerd, gedateerd ('93) en genummerd (2/25). Afkomstig uit de kunstcollectie van ABNAMRO. In uitstekende conditie.

 

Afmetingen: 60cm x 50cm (incl. montage), 55cm x 45cm (blad)

 

Bij aankoop moet het werk opgehaald worden in Diemen (vlakbij het kantoor van Kunstveiling in Amsterdam Z-O). De termijn voor ophalen is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk eventueel weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan Amsterdam voor andere zaken.

 

---------------------------------------------------------------

Jacques van Alphen (Amsterdam 1946)


De belangstelling voor taal en beeld is bepalend in het werk en leven van Jacques van Alphen. Zo was de beeldend kunstenaar annex publicist hoofdredacteur van het tijdschrift Gazet, werkte hij voor Kunstbeeld en ontving hij de Boom Klassiek Citaten Prijs voor de filosofie. Zijn interesse voor taal en beeld mondde in de jaren negentig uit in een reeks schilderijen waarin abstracte tekens en vormen werden gerelateerd aan algemene begrippen ontleend aan de moderne westerse cultuurgeschiedenis. De laatste jaren werkt Van Alphen voornamelijk figuratief.

 

QQGEO

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Jacques van Alphen (1946)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  Rosser
FA. (184)

Lid sinds 2013
3237 verkochte items
Alle items van deze verkoper (216)
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieDiemen,  Nederland
Verzending
Veilinggegevens
Starttijd5-11-2017 om 20:19
Eindtijd20-11-2017 om 19:29
Biedingen (11)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.