Jan Asselbergs - Jan Asselbergs – Krijttekening –“ EROTISCH 2 ” – Gesigneerd & ingelijst - Verkocht

Jan Asselbergs – Krijttekening –“ EROTISCH 2 ” – Gesigneerd & ingelijst kopen? Bied vanaf 150!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Jan Asselbergs – Krijttekening –“ EROTISCH 2 ” – Gesigneerd & ingelijst kopen? Bied vanaf 150!
Jan Asselbergs – Krijttekening –“ EROTISCH 2 ” – Gesigneerd & ingelijst kopen? Bied vanaf 150!Jan Asselbergs – Krijttekening –“ EROTISCH 2 ” – Gesigneerd & ingelijst kopen? Bied vanaf 150!Jan Asselbergs – Krijttekening –“ EROTISCH 2 ” – Gesigneerd & ingelijst kopen? Bied vanaf 150!Jan Asselbergs – Krijttekening –“ EROTISCH 2 ” – Gesigneerd & ingelijst kopen? Bied vanaf 150!Jan Asselbergs – Krijttekening –“ EROTISCH 2 ” – Gesigneerd & ingelijst kopen? Bied vanaf 150!Jan Asselbergs – Krijttekening –“ EROTISCH 2 ” – Gesigneerd & ingelijst kopen? Bied vanaf 150!Jan Asselbergs – Krijttekening –“ EROTISCH 2 ” – Gesigneerd & ingelijst kopen? Bied vanaf 150!
Vergelijkbaar item plaatsen
 • Omschrijving
 • Jan Asselbergs (1937)
TypeTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999

Een fraaie krijttekening van de op 17 januari 2015 overleden kunstenaar Jan Asselbergs met een erotische voorstelling van 2 vrouwen.

Gesigneerd en ingelijst in een houten lijst met passe-partout en glasplaat.

Afmetingen: Lijst, 63 x 53 cm. Beeld, 46 x 31 cm.

Herkomst: Uit een particuliere kunstverzameling.

Conditie: De tekening is in goede staat. Het passe-partout is net iets te ruim afgesneden, waardoor en een kleine ‘kier’ te zien is tussen tekening en passe-partout.  De lijst heeft lichte slijtplekjes en vlekjes.

Zie ook de foto’s.

KLAAR OM OP TE HANGEN.

 

(Gelijktijdig met deze tekening  bieden wij  nog een tekening van deze kunstenaar ter veiling aan.  Klik hiervoor op “Alle items van deze verkoper”).

 

Informatie over de kunstenaar:

Jan Asselbergs, geboren 25-1-1937 in Nederlands Indië en overleden 17- 1-2015 in Waspik, schilder, tekenaar en graficus. In zijn geboorteland overleefde hij als kind de Jappenkampen. Voor hij definitief koos voor de schilderkunst was Jan Asselbergs zanger, componist, journalist, muzikant en troubadour.

Hij studeerde aan de Akademie voor Beeldende Kunst te Tilburg en het Koninklijk Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten te Antwerpen. Voorts heeft hij les gehad van N. Molenkamp, J. Mulder en G. Princé. Hij behaalde de aktes MO Tekenen en Kunstgeschiedenis.

Samen met Aat Veldhoen is hij in 1965 en volgende jaren bekend geworden door zijn werken op de ‘Rotaprint’. Zijn werk kan als klassiek modern worden bestempeld. Hij was lid van de Brabantse Kunstrichting te Tilburg. In 1960 behaalde hij een prijs in het kader van het Nederlands Belgisch Cultureel Akkoord en de Willink van Collenprijs voor Aquarel.

Als thema's koos Asselbergs portretten, naakten, paring, en later ook dansers en muzikanten als spelende mens in de nucleaire psychedelische era. Hij vond zijn inspiratie in zijn vrouw Christel, die vaak model stond in figuurstukken, en muziek die hij in zijn kunst zichtbaar wil maken.

Jan Asselbergs was de laatste jaren vooral bekend als portrettist waarbij figuratieve en abstracte elementen met elkaar verbonden zijn. Zo portretteerde hij onder andere Koningin Beatrix, Monique van der Ven en Ruud Lubbers. Behalve portretten maakte hij ook landschappen, bloemstillevens en diverse andere genres.

Jan Asselbergs exposeerde onder meer in: Amsterdam o.a. 1997, Laren, Den Haag 1999, Maastricht, New York en Boston.

 

Titel: Zonder titel / titel onbekend (“Erotisch 2”).

Kunstenaar: Jan Asselbergs.

Techniek:  Krijttekening op papier.

Jaartal: Onbekend.

Afmetingen:  Lijst, 63 x 53 cm. Beeld, 46 x 31 cm.

Ingelijst: In een houten lijst met passe-partout en glasplaat.

Gesigneerd: Rechtsonder.

Herkomst: uit een particuliere kunstverzameling.

Conditie: De tekening is in goede staat. Het passe-partout is net iets te ruim afgesneden, waardoor en een kleine ‘kier’ te zien is tussen tekening en passe-partout.  De lijst heeft lichte slijtplekjes en vlekjes.

Zie ook de foto’s.

KLAAR OM OP TE HANGEN.

 

Afhandeling:

-Het werk kan afgehaald worden (in Amsterdam).

-Het werk kan aangetekend verzonden worden via Postnl.

Verzendkosten:

Binnen Nederland: 8,00 euro.

Naar België: Vanaf 8,00 euro (bij verzending via KIALA).

Naar België, Duitsland en Frankrijk: 20,00 euro via Postnl.

 

Vragen? Stuur gerust even een mailtje.

Kijk ook eens bij onze andere veilingaanbiedingen voor bijzondere schilderijen, tekeningen, etsen, zeefdrukken, litho’s, affiches, kunstboeken en andere kunst.

Transport
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Jan Asselbergs (1937)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  kunst_ikhebje
Lid sinds 2013
3137 verkochte items
Alle items van deze verkoper (24)
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Veilinggegevens
Starttijd28-3-2015 om 21:48
Eindtijd11-4-2015 om 22:48
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken