Jan David Geerling Grootveld - Hollands rivierenlandschap bij het vallen van de avond

Jan David Geerling Grootveld - Hollands rivierenlandschap bij het vallen van de avond kopen? Bied vanaf 850!
Jan David Geerling Grootveld - Hollands rivierenlandschap bij het vallen van de avond kopen? Bied vanaf 850!Jan David Geerling Grootveld - Hollands rivierenlandschap bij het vallen van de avond kopen? Bied vanaf 850!Jan David Geerling Grootveld - Hollands rivierenlandschap bij het vallen van de avond kopen? Bied vanaf 850!Jan David Geerling Grootveld - Hollands rivierenlandschap bij het vallen van de avond kopen? Bied vanaf 850!Jan David Geerling Grootveld - Hollands rivierenlandschap bij het vallen van de avond kopen? Bied vanaf 850!Jan David Geerling Grootveld - Hollands rivierenlandschap bij het vallen van de avond kopen? Bied vanaf 850!Jan David Geerling Grootveld - Hollands rivierenlandschap bij het vallen van de avond kopen? Bied vanaf 850!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jan David Geerling Grootveld (1821-1890)
TypeSchilderij
Periode1800 t/m 1899
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlRomantisch
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen25 cm x 30 cm (h x b)
Incl. lijst39.5 cm x 44.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Een schilderij van Jan David Geerling Grootveld uit het begin van de 19e eeuw, de bloeitijd van de Hollandse Romantiek. Jan David Geerling Grootveld (1821-1890) was een veelzijdige en zeer geziene kunstenaar. Hij schilderde niet alleen landschappen en stadsgezichten, maar was ook tekenaar en boekillustrator. Bovendien was hij 20 jaar chef-decorateur in Amsterdam, waar hij grote toneeldecoraties (o.a. voor de 'Gijsbrecht' van Vondel) schilderde. 

Geerling Grootveld kreeg schilderles van zijn leermeester E.P. van Bommel. Hij was op zijn beurt weer leermeester van Jan Maandag. Vanaf 1868 werd hij lid van de Koninklijke Academie. Er zijn werken van hem in het Teyler's Museum in Haarlem en in het Rijksmuseum in Amsterdam wordt een portret van hem (gemaakt door de tekenaar Johan Braakensiek) bewaard. We zien daarop de schilder aan het werk in zijn atelier (zie afbeelding).ConditieGoed
Het schilderij is in goede conditie en heeft (lichte) ouderdomscraquelé. De lijst is eveneens in goede conditie.
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Openingsbod € 850
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieZuidlaren Nederland,  Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa
Veilinggegevens
Starttijd29-5-2023 om 11:39
Eindtijd4-6-2023 om 19:44
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.