• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
FA. (2)

Jan de Quelery, olieverf op doek, Sunset Sails - Kaapstad 2012

Jan de Quelery, olieverf op doek, Sunset Sails - Kaapstad 2012 kopen? Bied vanaf 800!
Jan de Quelery, olieverf op doek, Sunset Sails - Kaapstad 2012 kopen? Bied vanaf 800!Jan de Quelery, olieverf op doek, Sunset Sails - Kaapstad 2012 kopen? Bied vanaf 800!Jan de Quelery, olieverf op doek, Sunset Sails - Kaapstad 2012 kopen? Bied vanaf 800!Jan de Quelery, olieverf op doek, Sunset Sails - Kaapstad 2012 kopen? Bied vanaf 800!Jan de Quelery, olieverf op doek, Sunset Sails - Kaapstad 2012 kopen? Bied vanaf 800!
Vergelijkbaar item plaatsen

Jan de Quelery

Verkoper

Geplaatst door  HuubStroo
FA. 

Lid sinds 2011
4 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
 • Jan de Quelery
TypeSchilderij
Periode1945 t/m 1999

Puntgaaf schilderij in mooie lijst. Zeer recent (2012) werk van moderne zeiljachten (niet vaak geschilderd door De Quelery).

De afmetingen van het doek zijn 40 x 50 cm, van de lijst 52.5 x 62.5 cm. Het doek is gesigneerd in de rechterhoek met toevoeging van jaartal. Ook aan de achterzijde gesigneerd. Indien gewenst makkelijk uit de lijst te verwijderen.

zie ook
http://www.quelery.nl/displayimage.php?pid=256&fullsize=1

Olieverf op doek van de grootste hedendaagse Nederlandse maritieme schilder. Zijn schilderijen zijn opgenomen in bekende Nederlandse en buitenlandse musea en zijn werk wordt over de gehele wereld verkocht voor vele duizenden euro's per schilderij.


Olieverf op doek. Nauwkeurige fijne penseelstreken van de in Vlissingen geboren Jan de Quelery (1957). Een uniek kunstenaar met uitzonderlijke kwaliteiten die zich met recht kan meten met de maritieme schilders uit de 17e eeuw. Alles tot in detail met soms impressionistische uitstapjes om de zee gewicht te geven, in beweging te brengen en te laten schitteren. Door niets en niemand te evenaren.

Van jongs af aan gedreven door het zilte water. In het bezit van potlood en papier dikwijls zwervend door de haven van Vlissingen. Onrustig turend naar de einder om inspiratie op te doen. Een tijd lang combineert De Quelery zijn bestaan als kunstenaar met een baan op een Zeeuwse scheepswerf. Op de werkvloer leert hij het schip lezen en raakt bedreven in het vastleggen van haar lijnen. Zijn schilderijen worden steeds kundiger en vinden hun weg naar het grote publiek. Even lijkt Nederland te klein voor hem. In de jaren tachtig van de 20ste eeuw beproeft hij zijn geluk in Nieuw-Zeeland, waarna in 1989 het besluit volgt om zijn kunstenaarshart definitief te volgen. De Quelery keert naar Vlissingen terug en wijdt zich sindsdien volledig aan de kunst. Voor elk nieuw doek wordt uitgebreid onderzoek gedaan. Fouten mogen niet gemaakt worden. Alles moet perfect zijn. Geen barrières meer. Vol overgave en met ziel en zaligheid.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Jan de Quelery


Geplaatst door  HuubStroo
FA. 

Lid sinds 2011
4 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:13-10-2014 om 09:26
Eindtijd:20-10-2014 om 09:26
Openingsbod€ 800
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieNederland
Verzending

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.