Jan Hillebrand Wijsmuller - Ophaalbrug met roeiboot, herenhuis en zeilboot op de achtergrond

Jan Hillebrand Wijsmuller - Ophaalbrug met roeiboot, herenhuis en zeilboot op de achtergrond kopen? Bied vanaf 400!
Jan Hillebrand Wijsmuller - Ophaalbrug met roeiboot, herenhuis en zeilboot op de achtergrond kopen? Bied vanaf 400!Jan Hillebrand Wijsmuller - Ophaalbrug met roeiboot, herenhuis en zeilboot op de achtergrond kopen? Bied vanaf 400!Jan Hillebrand Wijsmuller - Ophaalbrug met roeiboot, herenhuis en zeilboot op de achtergrond kopen? Bied vanaf 400!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jan Hillebrand Wijsmuller (1855-1925)
TypeTekening / Aquarel
Periode1900 t/m 1944
TechniekAquarel
DragerPapier
StijlImpressionistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen36 cm x 57 cm (h x b)
Incl. lijst50 cm x 70 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Het water- en plassengebied rond Kortenhoef werd door Wijsmuller vaak geschilderd.
Hij moet tot de zogenaamde kunstschilders van de Haagse School worden gerekend.
Wijsmuller was tevens een meesterlijk aquarellist.

In 1882 bezocht hij de Brusselse Academie van Beelden Kunst, waar hij Gabriël ontmoette. P.J.C. Gabriël wordt beschouwd als één van de grote meesters van de Haagse school en als één van de belangrijkste Kortenhoefse Schilders.

In die tijd had Wijsmuller zich tevens ontwikkeld als een uitzonderlijk aquarellist. Vanwege zijn capaciteiten op dit vlak, werd hij toegelaten tot de Sociéte Belge des Aquarellistes. Jan Hillebrand Wijsmuller, kreeg al snel de bijnaam “Jan de Goeierd”, omdat hij vele onderscheidingen op diverse tentoonstellingen behaalde.

Weer terug in Nederland is vooral het polder- en plassengebied tot zijn favoriete werkplek geworden. Hij is veel in Kortenhoef te vinden, waar hij eindeloos boerderijen, poldervaarten en dorpsgezichten tekent en schildert. In Kortenhoef was hij ook bevriend met Bernard van Beek en Breitner die hem vaak om raadgevingen vroeg. Ook in het Rechthuis van Kortenhoef was Wijsmuller vaak te vinden. In de collectie geschonken werken, die het Rechthuis tot een museum maakte in die tijd, ontbrak zijn werk dan ook niet. 

Hij werkte zowel in olieverf als met aquarel. Zijn vlotte schildertrant en frisse kleuren leveren hem zoveel succes op, dat al in zijn tijd diverse musea werk van hem aankochten.
 

Zijn werk is opgenomen in de collectie van o.a. het Stedelijk Museum Amsterdam.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Dieren, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd20-3-2023 om 18:39
Eindtijd2-4-2023 om 22:48
Openingsbod € 400
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatiedieren,  Nederland
VerzendingUitsluitend afhalen op locatie

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.