• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Jan Montyn - Solitude, Radierung / Aquatinta

Jan Montyn - Solitude, Radierung / Aquatinta kopen? Bied vanaf 100!
Jan Montyn - Solitude, Radierung / Aquatinta kopen? Bied vanaf 100!Jan Montyn - Solitude, Radierung / Aquatinta kopen? Bied vanaf 100!Jan Montyn - Solitude, Radierung / Aquatinta kopen? Bied vanaf 100!Jan Montyn - Solitude, Radierung / Aquatinta kopen? Bied vanaf 100!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Jan Montyn (1924-2015)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1971
TechniekEts/Aquatint
DragerGeschept Papier
StijlModern
OnderwerpLandschap
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen65 cm x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage190
Vertaald met Google Translate. Originele tekst tonen .
Fraaie ets van de Nederlandse kunstenaar Jan Montyn. Aquatint-ets op vergépapier, gesigneerd, gedateerd (1971) en genummerd (37/190) in potlood. In zeer goede staat.
Afmetingen: 65cm x 50cm (vel), 48cm x 32cm (etsen)
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Montyn lid van de Jugendsturm. Dus gingen we naar het trainingskamp in Oostenrijk. Vervolgens nam hij dienst bij de marine, waar hij een schipbreuk meemaakte die hij ternauwernood overleefde. Na deze ramp werd hij naar het Oostfront gestuurd om te dienen in de loopgravenoorlog in Koerland.
Na de bevrijding trad hij toe tot het Vreemdelingenlegioen. Hij werd in Algerije opgeleid als parachutist om tegen Japan te worden ingezet. Na een korte tijd besloot hij te vluchten. Terug in Nederland werd hij niet meer geaccepteerd als collaborateur in zijn vroegere kring en sloot hij zich in 1950 aan bij een Nederlandse legergroep als vrijwilliger in de Koreaanse Oorlog.
Terug in Nederland werd zijn Duitse militaire dienst als gecompenseerd beschouwd, maar toch raakte hij in een mentale crisis. Door zijn ervaringen in detail op te schrijven, kwam hij weer op de been. Sindsdien is hij bezig met schilderen en is hij internationaal bekend geworden. Hij stierf in de zomer van 2015 op 90-jarige leeftijd.
Bij aankoop kan een kunstwerk altijd, maar wel op afspraak, worden opgehaald in Diemen (niet ver van het Kunstveiling kantoor in Amstelveen). De termijn voor ophalen is zeer ruim; u kunt het werk eventueel weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan (omgeving) Amsterdam voor andere zaken. In dat geval bespaart u, vanzelfsprekend, eventuele verzendkosten.
ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Jan Montyn (1924-2015)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (44)
Geplaatst door  Rosser
FA. (176)

Lid sinds 2013
3040 verkochte items
Alle items van deze verkoper (257)
Pinterest
50 cm
65 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:05-08-2022 om 09:59
Eindtijd:19-08-2022 om 21:07
Openingsbod € 100
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieDiemen, Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.