• Populair
 • 1e keer aangeboden
 • Aftersale
 • Laatste 24u geplaatst
 • Loopt vandaag af
 • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Jan Sierhuis - 70 jarig jubileum groot bronzen sculptuur "Tango" gesigneerd - galerie Lambert

Jan Sierhuis - 70 jarig jubileum groot bronzen sculptuur "Tango" gesigneerd - galerie Lambert kopen? Bied vanaf 976!
Jan Sierhuis - 70 jarig jubileum groot bronzen sculptuur "Tango" gesigneerd - galerie Lambert kopen? Bied vanaf 976!Jan Sierhuis - 70 jarig jubileum groot bronzen sculptuur "Tango" gesigneerd - galerie Lambert kopen? Bied vanaf 976!Jan Sierhuis - 70 jarig jubileum groot bronzen sculptuur "Tango" gesigneerd - galerie Lambert kopen? Bied vanaf 976!Jan Sierhuis - 70 jarig jubileum groot bronzen sculptuur "Tango" gesigneerd - galerie Lambert kopen? Bied vanaf 976!Jan Sierhuis - 70 jarig jubileum groot bronzen sculptuur "Tango" gesigneerd - galerie Lambert kopen? Bied vanaf 976!Jan Sierhuis - 70 jarig jubileum groot bronzen sculptuur "Tango" gesigneerd - galerie Lambert kopen? Bied vanaf 976!Jan Sierhuis - 70 jarig jubileum groot bronzen sculptuur "Tango" gesigneerd - galerie Lambert kopen? Bied vanaf 976!Jan Sierhuis - 70 jarig jubileum groot bronzen sculptuur "Tango" gesigneerd - galerie Lambert kopen? Bied vanaf 976!
Vergelijkbaar item plaatsen
 • Jan Sierhuis (1928)
TypeBeeld / Object
Jaartal1998
TechniekBrons
OnderwerpFiguren
Afmetingen35 cm x 14 cm x 12 cm (h x b x d)
Gewicht-2 gram
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage25
 • Groot bronzen sculptuur "Tango - Spaanse dans" van Jan Sierhuis (Amsterdam 1928-). Door jan Sierhuis in zeer kleine oplage (50 bekende exemplaren) vervaardigde sculptuur ter ere van zijn 70 jarig Kunstenaarsjubileum dat  in samenwerking met Nico Koster en LamBert Oude Wesselink van Galerie & Kunsuitleen LamBert in Ootmarsum werd uitgebracht. Aankoopbedrag 2500€.

 • Titel: Tango danseres - Spaanse dans
  Jaartal: 2015
  Afmetingen: breedte armen x hoogte beeld = 16cm x 35cm (incl. granieten sokkel 16 x 45cm)
  Gesigneerd: J.S. in het brons
  Materiaal: Brons, massief, zeer zwaar uitgevoerd.
  Oplage: 50 bekende exemplaren
  Het werk verkeert in zeer goede staat.Jan Sierhuis (Amsterdam, 1928)

Jan Sierhuis wordt in Amsterdam geboren in een arm gezin. Zijn vader sterft aan tuberculose als Jan twee jaar oud is en als zijn moeder later ook aan dezelfde ziekte lijdt, wordt hij eerst ondergebracht in een kindertehuis en later bij zijn grootmoeder. In 1943 gaat hij naar de ambachtschool, waar hij het vak van huisschilder volgt en materialen en technieken leert kennen. Na zijn opleiding werkt hij kort als huisschilder maar al gauw verruilt hij dat vak voor kunstenaar.Al vroeg kiest Sierhuis Breitner, Van Gogh, Munch, Cezanne, Picasso, de Duitse expressionisten en de fauves tot zijn voorbeeld. Van 1946 tot 1948 studeert Jan aan de Rijksacademie in Amsterdam, een toentertijd nog relatief conservatief instituut waar hij met een conflict weggaat. Later, van 1953 tot 1956 studeert hij er nogmaals en in 1957/1958 aan de Academie van Schone Kunsten in Antwerpen.Sierhuis leert de kunstenaars van de Experimentele groep kennen, de 'voorloper' van de latere, in 1948 opgerichte CoBrA groep. Hoewel hij zo'n acht jaar jonger is dan de meeste kunstenaars van deze groep trekt hij regelmatig op met 'de jongens van CoBrA'. Hij sluit zich echter niet bij hen aan, maar blijft een buitenstaander. Zijn werk en werkwijze worden in de jaren '50 en '60 wel door hen beinvloed, net als door de Amerikaanse 'action painter' Jackson Pollock.In 1955 ontmoet Jan zijn vrouw Tine. In 1956 wint hij de tweede Therese van Duyl-Schwartze portretprijs en in 1957 wint hij de gedeelde Mr.Westendorp prijs. In datzelfde jaar krijgt hij een eervolle vermelding voor zijn deelname aan de Prix de Rome en ontvangt hij een Koninklijke subsidie voor een vervolgopleiding in Antwerpen. In die tijd reist hij veel, samen met Tine, door Frankrijk en Spanje waar hij Dali ontmoet en Tine door Dali wordt geportretteerd.Sierhuis heeft zijn hele leven veel geexposeerd. Zo reisde hij in 1961, op uitnodiging van twee particuliere verzamelaars, naar Mexico, waar zijn werk aanspreekt en hij een expositie krijgt aangeboden. In 1965 doet hij mee aan de groepstentoonstelling 'The first American exhibition of contemporary Dutch art' in Philadelphia.In 1983 wordt Jan Sierhuis docent aan de Rietveld Academie en in 1984 aan de Rijksacademie.Jan Sierhuis is zijn hele leven zijn eigen weg gegaan, beinvloed door de tijdsgeest, de verschillende kunststromingen en zijn collega kunstenaars is hij in staat geweest een belangrijk en geheel eigen, herkenbaar, meestal toch nog figuratief en veelal sterk expressionistisch, oeuvre neer te zetten. Zijn kleuren, zijn materiaalkeuze en zijn verfbehandeling verraden de hand van de meester.
(bron: Artzaanstad)
ConditieZeer Goed

geen zichtbare onregelmatigheden.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:18-02-2022 om 15:25
Eindtijd:27-02-2022 om 22:17
Openingsbod € 976
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam, Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.