Jan Sierhuis - Gemengde techniek: Echtpaar - 1995

Jan Sierhuis - Gemengde techniek: Echtpaar - 1995 kopen? Bied vanaf 395!
Jan Sierhuis - Gemengde techniek: Echtpaar - 1995 kopen? Bied vanaf 395!Jan Sierhuis - Gemengde techniek: Echtpaar - 1995 kopen? Bied vanaf 395!Jan Sierhuis - Gemengde techniek: Echtpaar - 1995 kopen? Bied vanaf 395!Jan Sierhuis - Gemengde techniek: Echtpaar - 1995 kopen? Bied vanaf 395!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Jan Sierhuis (1928)
TypeSchilderij
Jaartal1995
TechniekGemengde Techniek
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpFiguren
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen75.5 cm x 56.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Aquarel met krijt van Jan Sierhuis. Voorstelling van een echtpaar. Jaar: 1995. Afmetingen blad: H75,5 x b56.5cm. Het werk is, rechts onderaan, gesigneerd en betiteld achterop, door de kunstenaar. De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Verzenden/ophalen:

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag(Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verstuurd via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Jan Sierhuis (Amsterdam, 21 december 1928) is een Nederlandse kunstschilder. 

Biografie

Sierhuis groeide op in de jaren van de depressie. Zijn vader overleed toen hij twee was. In zijn vroege jeugd boetseerde en tekende hij al en op zijn negende verjaardag kreeg hij een schildersset. Als jongen was hij vaak op zwerftocht door Amsterdam. Hij groeide op met de stadsgezichten zoals die van Israëls en Breitner. Hoewel Sierhuis de hele wereld over heeft gereisd, is hij zich altijd als een Amsterdammer blijven beschouwen. Hij bezocht de ambachtsschool om huisschilder te worden, waardoor hij veel materiaalkennis opdeed.

Hij stond samen met Appel, Corneille en Lucebert in het centrum van de naoorlogse ontwikkelingen in de kunst. In 1945 werd hij toegelaten op de avondopleiding van de Rijksakademie van beeldende kunsten, die hij na een conflict verliet. Hij was in 1947 betrokken bij de Experimentelen en in 1948 bij de CoBrA-groep. Hij was echter te jong om daarvan lid te worden. Later was hij medeoprichter in 1962 van de Amsterdamse kunstenaarsgroep Groep Scorpio met Frans de Boo, Roger Chailloux, John Grosman, Guillaume Lo A Njoe, Karl Pelgrom, Pierre van Soest, Aat Verhoog en Leo de Vries. "Angry Young men", waren zij, die het tentoonstellen anders wilden aanpakken. De groep werd gesteund door Prof. Hans Jaffé .

Jan Sierhuis gaf in 1968 les aan Ateliers '63 in Haarlem en was van 1970 tot 1979 als begeleider verbonden aan Psychopolis, de Vrije Academie in Den Haag. In 1983 werd Sierhuis docent aan de Rietveld Academie en in 1984 aan de Rijksakademie, instituut voor praktijkstudie, beide te Amsterdam.

Sierhuis verkreeg voor zijn werk in 1956 de Koninklijke Subsidie voor de Schilderkunst, in 1957 ontving hij een medaille van de Thérèse van Duyl-Schwartze portretprijs. In 1987 werd aan hem de Jeanne Oosting Prijs toegekend. Tevens kreeg hij een eervolle vermelding bij de Prix de Rome. In 2002 werd hij Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Ontwikkeling van zijn werk

Jan Sierhuis is vooral een expressionistische schilder, geïnspireerd door onder anderen Paul Cézanne, Henri Matisse, van Gogh en Picasso. In zijn jonge jaren schilderde hij naturalistische landschappen. In de jaren vijftig en zestig werkte hij enige tijd vrijwel uitsluitend abstract. In het midden van de jaren zestig ging hij over van het expressionisme naar een periode met vooral menselijke figuren. Sierhuis schakelde over op meer figuratieve thema's, zoals dansende figuren, portretten en landschappen. Hij brengt veel zomers door in Spanje.[bron?] Zijn passie voor de flamenco heeft invloed op veel van zijn werken en heeft hem ertoe gebracht ook driedimensionaal te werken.

ConditieZeer Goed

Kleine vouw, links onderin de hoek. Deze valt bij inlijsting onder de passe-partout.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
Veilinggegevens
Starttijd17-3-2023 om 12:57
Eindtijd27-3-2023 om 19:51
Openingsbod € 395
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Gravenzande,  Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.