• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Jan Versnel - Foto:

Jan Versnel - Foto: kopen? Bied vanaf 40!
Jan Versnel - Foto: kopen? Bied vanaf 40!Jan Versnel - Foto: kopen? Bied vanaf 40!Jan Versnel - Foto: kopen? Bied vanaf 40!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Jan Versnel (1924-2007)
TypeFotografie
Periode1945 t/m 1999
TechniekSilverprint (Klassieke Foto)
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen17 cm x 23 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
OplageNr 9581
Foto van Jan Versnel. Afmetingen: H17 x b23cm. Het werk is, achterop, gesigneerd door de kunstenaar. de authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Verzenddagen: we verzenden op dinsdag en donderdag. De foto kan, op eigen risico, worden verzonden als brievenbus pakket.


Jan Versnel (Amsterdam, 24 februari 1924 - Durgerdam, 1 juli 2007) was een Nederlands interieur-, product- en architectuurfotograaf. Hij is onder andere bekend geworden door zijn betrokkenheid bij de architectuurstroming het Nieuwe Bouwen.
Biografie
Versnel heeft nooit een specifieke opleiding tot fotograaf gevolgd. Hij ging naar de Grafische School, waar hij werd opgeleid tot lithograaf en ook de eerste lessen in fotografie kreeg. Daarna deed hij de reclameopleiding aan het Instituut voor Kunstnijverheidonderwijs; hier kreeg hij les van de architectuurfotograaf Jaap d'Oliveira. Nadat hij de opleiding had afgerond kwam hij in dienst bij fotograaf Nico Jesse.
In 1947 vestigde Versnel zich als zelfstandig fotograaf en kreeg al snel een opdracht van Gerrit Rietveld. Dankzij de steun van fotografe Eva Besnyö kon hij lid worden van de GKf, een vakorganisatie waar ook meer progressieve fotografen lid van waren.
Gaandeweg specialiseerde hij zich in architectuurfotografie: foto's die hij maakte van een nieuwbouwproject in Rotterdam trokken de aandacht toen ze werden gepresenteerd tijdens een bijeenkomst waar een aantal bekende architecten aanwezig was. Vanaf 1951 verschenen zijn foto's ook regelmatig in het architectuurtijdschrift Forum. Versnel wordt vooral geassocieerd met de architectuurstroming het nieuwe bouwen. Hij werkte onder andere voor de architecten Marcel Breuer, Aldo van Eyck en Jan Rietveld. Als product- en interieurfotograaf werkte hij met de ontwerpers Kho Liang Ie en Benno Premsela.
Zijn architectuurfoto's worden gekenmerkt door het feit dat er vaak mensen op te zien zijn (dit is niet altijd gebruikelijk bij architectuurfotografie) en dat het hele beeld gevuld is. Typerend zijn ook wolkenluchten aan de bovenkant van het beeld en een opvallend licht-donker-contrast. Hij koos bij voorkeur voor bijzondere standpunten.
Van 1971 tot 1983 doceerde hij aan de Rietveldacademie.
ConditieGoed

In goede staat

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Jan Versnel (1924-2007)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (9)
Geplaatst door  KiewitKunstonder100euro
FA. (30)

Lid sinds 2014
892 verkochte items
Alle items van deze verkoper (330)
Pinterest
23 cm
17 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:11-03-2022 om 14:39
Eindtijd:14-03-2022 om 22:15
Openingsbod € 40
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE, Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.