Jean Richardson - Quiet incantation

Jean Richardson - Quiet incantation kopen? Bied vanaf 40!
Jean Richardson - Quiet incantation kopen? Bied vanaf 40!Jean Richardson - Quiet incantation kopen? Bied vanaf 40!Jean Richardson - Quiet incantation kopen? Bied vanaf 40!Jean Richardson - Quiet incantation kopen? Bied vanaf 40!Jean Richardson - Quiet incantation kopen? Bied vanaf 40!Jean Richardson - Quiet incantation kopen? Bied vanaf 40!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jean Richardson (1940)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1996
TechniekEts
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen56 cm x 144 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage59/95
Prachtige kleurets op heel stevig papier.
Handgesigneerd, gedateerd, genummerd en getiteld met potlood.
Formaat afbeelding 48 x 125 cm.
Formaat papier 56 x 144 cm.

Jean Richardson is een kunstenaar die vooral bekend staat om haar grote, abstracte schilderijen van paarden. Met behulp van een palet van juweeltinten en diepe aardetinten, spat ze kleuren over een zwaar gestructureerde achtergrond waardoor haar beeld naar voren komt. Geboren in Oklahoma, behoort Richardson tot een modernistische traditie die het spirituele met het abstracte laat versmelten.
De kunstenaar zelf: “Het beeld van het paard is het perfecte medium om mijn ware onderwerpen uit te drukken: beweging en energie. Het echte paard is prachtig op zich en ik geniet van de kracht, de snelheid en de fysieke schoonheid van het dier. Mijn schilderijen maken er een symbool van. Het paard als metafoor voor de menselijke geest: ongebreideld, strevend, soms heldhaftig, vaak rusteloos, vol energie, boven ons zwevend, ons oproepend naar andere rijken. Elke cultuur heeft centraal in haar verhalen een mythisch paard. Van de ongelooflijke afbeeldingen op de muren van prehistorische grotten tot de verhalen uit de Noorse mythologie, tot het moderne toneelstuk ‘Equus’ (Peter Shaffer, 1973), het paard is krachtig vertegenwoordigd in de kunsten. In deze traditie, maar in het hedendaagse vocabulaire van de moderne schilderkunst, heb ik geprobeerd mijn onderwerp te verkennen en daarin mijn eigen emotionele reactie te vinden”.
Galeries die het werk van Richardson tentoonstellen:
Newbury Fine Arts, Boston, Massachusetts
Ventana Fine Art, Santa Fe, New Mexico
Royce Myers Gallery, Tulsa, Oklahoma
Kneeland Gallery, Sun Valley, Idaho
JRB Art, Oklahoma City, Oklahoma
Hyde Gallery, Springfield, Missouri

Haar website: www.jeanrichardsonstudio.com
Ik verzend met DHL. De vermelde verzendkosten zijn inclusief verpakkingsmateriaal; afhankelijk van het item een kartonnen verzendkoker of plat karton (bij kleinere werken).
Aanvullende informatie verzendkosten:
Eveneens 14,00 euro voor de volgende landen binnen de Europese Unie: Frankrijk, Luxemburg, Italië, Spanje en Denemarken.

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Jean Richardson (1940)

Amerikaans Amerikaans Alle items van deze kunstenaar (2)

Geplaatst door  Madison
Lid sinds 2022
88 verkochte items
Alle items van deze verkoper (6)
144 cm
56 cm
Openingsbod € 40
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieOudorp NH,  Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa
Veilinggegevens
Starttijd19-9-2023 om 17:03
Eindtijd24-9-2023 om 15:58
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.