Johannes Graadt van Roggen - Johan Graadt van Roggen -grote ingelijste ets naar Jacob Maris - Verkocht

Johan Graadt van Roggen -grote ingelijste ets naar Jacob Maris kopen? Bied vanaf 45!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Johan Graadt van Roggen -grote ingelijste ets naar Jacob Maris kopen? Bied vanaf 45!
Johan Graadt van Roggen -grote ingelijste ets naar Jacob Maris kopen? Bied vanaf 45!Johan Graadt van Roggen -grote ingelijste ets naar Jacob Maris kopen? Bied vanaf 45!Johan Graadt van Roggen -grote ingelijste ets naar Jacob Maris kopen? Bied vanaf 45!Johan Graadt van Roggen -grote ingelijste ets naar Jacob Maris kopen? Bied vanaf 45!Johan Graadt van Roggen -grote ingelijste ets naar Jacob Maris kopen? Bied vanaf 45!Johan Graadt van Roggen -grote ingelijste ets naar Jacob Maris kopen? Bied vanaf 45!Johan Graadt van Roggen -grote ingelijste ets naar Jacob Maris kopen? Bied vanaf 45!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Johannes Graadt van Roggen (1867-1959)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1900 t/m 1944
GesigneerdHandgesigneerd

Landschap in de omgeving van Den Haag.

Ets op papier op karton, 70x50 cm, afbeelding ca 51 x 42 cm, in goede staat.

Onder het passepartout in potlood gesigneerd, met geëtst portret van Maris.

Fraai ingelijst achter glas en passepartout, 78x58 cm.

J.M. Graadt van Roggen behoorde tot de eerste kunstenaars die zich in Bergen (NH) vestigden. Vanhier heeft hij veel gereisd, en tekende en schilderde hij o.a. langs de Hollandse kust, in Bretagne en Zuid-Europa. Graadt van Roggen hield van de kust en de zee: zo verbleef hij vaak in Zeeland, waar hij schilderde in Zoutelande en Veere, en met bekende kunstenaars als Mondriaan, Hart Nibbrig en Jan en Charley Toorop deelnam aan zomertentoonstellingen die Jan Toorop in Domburg tussen 1911 en 1920 organiseerde. Graadt van Roggen verwierf vooral met zijn etsen grote (inter)nationale bekendheid. Tot 1908 maakte hij voornamelijk reproducerende etsen, naar schilderijen van bekende meesters als Van Ruysdael, J. Israels, J.H. Maris en J.H. Weissenbruch. Daarna etste hij naar eigen werk. Musea: o.a. Rijksprentenkabinet en Stedelijk Museum in Amsterdam, Groninger museum. (Bron: Simonis en Buunk)

Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd8-4-2018 om 22:55
Eindtijd22-4-2018 om 10:55
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken