Johan van den Berg - Acryl en vernis op board: "Red and black" - 2012

Johan van den Berg - Acryl en vernis op board: "Red and black" - 2012 kopen? Bied vanaf 100!
Johan van den Berg - Acryl en vernis op board: "Red and black" - 2012 kopen? Bied vanaf 100!Johan van den Berg - Acryl en vernis op board: "Red and black" - 2012 kopen? Bied vanaf 100!Johan van den Berg - Acryl en vernis op board: "Red and black" - 2012 kopen? Bied vanaf 100!Johan van den Berg - Acryl en vernis op board: "Red and black" - 2012 kopen? Bied vanaf 100!Johan van den Berg - Acryl en vernis op board: "Red and black" - 2012 kopen? Bied vanaf 100!Johan van den Berg - Acryl en vernis op board: "Red and black" - 2012 kopen? Bied vanaf 100!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Johan van den Berg (1939)
TypeSchilderij
Jaartal2012
TechniekAcryl
DragerBoard
StijlModern
OnderwerpAbstract
IngelijstIngelijst
Afmetingen30.7 cm x 30.7 cm (h x b)
Incl. lijst33.5 cm x 33.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Acryl en vernis op MDF board van Johan van den Berg. Werk uit de reeks "Red and black". Afmetingen incl lijst: H33.5 x b33.5cm. Afmetingen werk: H30.7 x b30.7cm. Het werk is, achterop, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid, kan op aanvraag, worden gemaild.

Het werk is van 26 nov 2020 tm 5 jan 2021 tentoon gesteld in de Pulchri Studio in den Haag.

Lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas is kapot, zal dit wel vermeld worden. Bij foto's van ingelijste werken kan spiegeling zichtbaar zijn.

Verzenden/ophalen:

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag(Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verstuurd via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Johan van den Berg volgde zijn opleiding aan de Vrije Academie in Den Haag. Hij was daar een leerling van Kees Andrea en Nol Kroes, ook volgde hij privé schilderlessen bij A. Slootweg. Hij verkreeg onder meer de Jacob Maris Jeugdprijs in 1966, de Jacob Hartogprijs in 1971, de Europaprijs voor de Schilderkunst, de bronzen medaille van de stad Oostende in 1971 en de Van Ommeren-de Voogtprijs in 2000. Johan van den Berg werkte als schilder, tekenaar en graficus veelal non-figuratief. Zijn werk is opgenomen in vele particuliere verzamelingen in Nederland, Canada, Nieuw-Zeeland, België, Zwitserland en Duitsland. Werk is tevens in het bezit van het Kunstmuseum in Den Haag, het Stedelijk Museum Schiedam, de Rijkscollectie en de privécollectie van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix.

Behalve beeldend kunstenaar was Johan van den Berg ook dichter. Zeker 10 gedichtenbundels zijn er van zijn hand verschenen. Regelmatig publiceerde hij in de literaire tijdschriften Kentering, Dimensie Nieuw Vlaams Tijdschrift, Argus, Schoon Schip en De Tweede Ronde. In 1972 organiseerde en werkte hij mee aan de eerste Haagse Poëzienacht. In de jaren tachtig werden er door hem in samenwerking met anderen nog meer van dergelijke poëziemanifestaties georganiseerd zoals o.a. Dichter in huis, Poëzie in Pepijn, Poëzie in het paard van Troje en een Poëzie/Videovoordracht in Kapel de Peperbus te Leidschendam. Johan van den Berg was lid van Pulchri Studio van 1970-2019.

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 23,95
Naar Duitsland € 23,95
Europese Unie € 23,95
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd11-7-2023 om 22:56
Eindtijd24-7-2023 om 22:11
Openingsbod € 100
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Gravenzande,  Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.