Johannes Pieter van Wisselingh - Landschap bij Soesterberg

Johannes Pieter van Wisselingh - Landschap bij Soesterberg kopen? Bied vanaf 50!
Johannes Pieter van Wisselingh - Landschap bij Soesterberg kopen? Bied vanaf 50!Johannes Pieter van Wisselingh - Landschap bij Soesterberg kopen? Bied vanaf 50!Johannes Pieter van Wisselingh - Landschap bij Soesterberg kopen? Bied vanaf 50!Johannes Pieter van Wisselingh - Landschap bij Soesterberg kopen? Bied vanaf 50!Johannes Pieter van Wisselingh - Landschap bij Soesterberg kopen? Bied vanaf 50!Johannes Pieter van Wisselingh - Landschap bij Soesterberg kopen? Bied vanaf 50!Johannes Pieter van Wisselingh - Landschap bij Soesterberg kopen? Bied vanaf 50!Johannes Pieter van Wisselingh - Landschap bij Soesterberg kopen? Bied vanaf 50!Johannes Pieter van Wisselingh - Landschap bij Soesterberg kopen? Bied vanaf 50!Johannes Pieter van Wisselingh - Landschap bij Soesterberg kopen? Bied vanaf 50!Johannes Pieter van Wisselingh - Landschap bij Soesterberg kopen? Bied vanaf 50!Johannes Pieter van Wisselingh - Landschap bij Soesterberg kopen? Bied vanaf 50!Johannes Pieter van Wisselingh - Landschap bij Soesterberg kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Johannes Pieter van Wisselingh (1812-1899)
TypeTekening / Aquarel
Periode1800 t/m 1899
TechniekAquarel
DragerPapier
StijlKlassiek
OnderwerpLandschap
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen17.5 cm x 29 cm (h x b)
Passe-partout32 cm x 48 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Aquarel met afgebeeld landschap bij Soesterberg.

Johannes Pieter van Wisselingh was de broer van kunsthandelaar Hendrik Jan van Wisselingh en een oom van diens beroemde zoon Elbert Jan van Wisselingh. Zij kwamen uit een welgesteld Amersfoorts gezin, waar hun vader, ook Elbert Jan geheten, de functie van keizerlijk notaris bekleedde. Johannes Pieter moet daarom de (financiële) vrijheid hebben gehad om zijn geluk als kunstschilder te beproeven.
Op 24-jarige leeftijd trad hij in het huwelijk met Jacoba Terwogt. Daarna vertrok het paar richting de Veluwe, waar Van Wisselingh zich stortte op de landschapsschilderskunst. Daarna verhuisden ze naar Den Haag, waar Johannes Pieter in 1840 in de leer mocht bij de befaamde Andreas Schelfhout. Evenals zijn grote leermeester specialiseerde de jonge Van Wisselingh zich in het maken van zomerlandschappen. Deze zijn dikwijls weids opgezet en ook zijn composities getuigen van de invloed van de grootmeester.
Van Wisselingh kon lang op één plek verblijven. Wat volgde was een drukke periode van korte verblijven in Renkum, Rhenen, Oosterbeek en Den Haag. In 1848 vestigde Van Wisselingh zich uiteindelijk ‘min of meer permanent’ in Utrecht. (‘Min of meer’, omdat hij in 1852 en 1854 toch weer een tijdje in Amsterdam verbleef). Niettemin bleek Utrecht de stad waar hij zich het meest thuis voelde. Naast schilderen was Van Wisselingh ook actief als graficus (etsen) en fotograaf. Tussen 1862 tot 1866 had hij aan de Utrechse Oude Gracht zelfs zijn eigen fotoatelier.
In 1848 werd Van Wisselingh lid van het schilderkunstig genootschap Arti et Amicitae in Amsterdam. Ook deed hij tot 1889 mee aan verschillende exposities in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Arnhem.

Conditie
ConditieRedelijk
Redelijke tot goede en originele staat (zie foto's)
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 9,50
Naar België € 17,50
Naar Duitsland € 17,50
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 30,00
ExtraPer brievenbuspost verzenden voor maximaal € 5,- op eigen risico

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Johannes Pieter van Wisselingh (1812-1899)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  Bergh
Lid sinds 2014
60 verkochte items
Alle items van deze verkoper (8)
48 cm
32 cm
29 cm
17.5 cm
Veilinggegevens
Starttijd17-5-2023 om 16:32
Eindtijd30-5-2023 om 20:18
Openingsbod € 50
Veilingkosten: 15%
AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.