Johannes van Lingen - Olieverf op doek, Straatgezicht met venter - Ingelijst - Verkocht

Johannes van Lingen - Olieverf op doek, Straatgezicht met venter - Ingelijst kopen? Bied vanaf 100!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Johannes van Lingen - Olieverf op doek, Straatgezicht met venter - Ingelijst kopen? Bied vanaf 100!
Johannes van Lingen - Olieverf op doek, Straatgezicht met venter - Ingelijst kopen? Bied vanaf 100!Johannes van Lingen - Olieverf op doek, Straatgezicht met venter - Ingelijst kopen? Bied vanaf 100!Johannes van Lingen - Olieverf op doek, Straatgezicht met venter - Ingelijst kopen? Bied vanaf 100!Johannes van Lingen - Olieverf op doek, Straatgezicht met venter - Ingelijst kopen? Bied vanaf 100!Johannes van Lingen - Olieverf op doek, Straatgezicht met venter - Ingelijst kopen? Bied vanaf 100!Johannes van Lingen - Olieverf op doek, Straatgezicht met venter - Ingelijst kopen? Bied vanaf 100!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Johannes van Lingen (1903-1986)
TypeSchilderij
Periode1900 t/m 1944
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
OnderwerpStadsgezicht
IngelijstIngelijst
Afmetingen44 cm x 34 cm (h x b)
Incl. lijst65.5 cm x 55.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Sfeervol Amsterdams straatgezicht met een straatventer. In de hoek rechtsonder gesigneerd.

Op verzoek van de inbrenger voegen wij de volgende informatie toe over de geschiedenis van dit stuk:

Het werk is afkomstig uit een particuliere collectie en is middels erfenis verkegen. De grootouders van de huidige eigenaar hebben dit stuk vóór de Tweede Wereldoorlog als belegginsobject aangeschaft. Gedurende de oorlog moesten zij onderduiken en hebben zij dit werk, alsmede andere stukken die nu bij ons op de veiling staan, ondergebracht bij vrienden en kennissen. Na de oorlog hebben zij een deel van de ondergebrachte stukken teruggekregen. Eén stuk is destijds niet naar de rechtmatige eigenaren teruggekeerd maar ter veiling aangeboden. De kunstenaar van het stuk was thans aanwezig bij de veiling en wist de verkoop van het werk te voorkomen, omdat hij wist dat hij dit stuk persoonlijk aan de grootouders had verkocht. Helaas is niet bekend om welk specifieke werk dit gaat. Het werk kwam uiteindelijk weer bij de grootouders terecht.

Bent u geïnteresseerd in de andere stukken uit deze collectie? Zoekt u dan in de zoekbalk op de volgende code: QQAAS
Deze code is hoofdlettergevoelig.

Dit item wordt geveild door Kunstveiling in opdracht van de inbrenger. Voor items aangeboden door de Veilingmeester of Veilingmeester_Collecties zelf, gelden de volgende voorwaarden:


Passe-partout/lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas kapot is, zal dit wel vermeld worden. Passe-partouts worden op geen enkele manier gegarandeerd en ook niet altijd meegezonden.  

Oplage: Het oplagenummer op de foto kan afwijken van het hierboven genoemde correcte oplagenummer. Als wij meerdere exemplaren hebben in gelijke conditie, maken wij niet voor elk blad een nieuwe foto.

Afhandeling: Wanneer u de hoogste bieder bent, ontvangt u na afloop van de veiling per e-mail van ons een factuur voor de aangekochte werken. Hierin vindt u de details m.b.t. de betaling en de afhandeling. 

Bezichtigen: De aankoop valt onder de aankoopgarantie van Kunstveiling. Wilt u toch een werk bezichtigen  voordat u een bod uitbrengt, dan is dat mogelijk op afspraak op de vestiging van Kunstveiling in Amstelveen (Dinsdag t/m vrijdag tussen 11.00 - 17.15 uur). Neemt u hiervoor contact met ons op.

Vragen: Wij streven ernaar zo veel mogelijk informatie te geven in de veilingomschrijving. Heeft u echter nog vragen, gebruik dan de button ‘Vraag de verkoper’ om contact met ons op te nemen. Andere items die wij aanbieden, kunt u bekijken door op de naam van de verkoper te klikken.

Volgrecht: Voor werken met een totale prijs (inclusief veilingkosten maar exclusief BTW) boven de 3000,- euro, is het wettelijk Volgrecht van maximaal 4% van toepassing. Het volgrecht dient betaald te worden door de koper. Kunstveiling zal zorg dragen voor de financiële afwikkeling van de Volgrecht-vergoeding volgens de vastgelegde bepalingen.

Voor internationale kopers: Dit item wordt aangeboden door Kunstveiling.nl. Indien u het item wint, ontvangt u een Nederlandse aankoopfactuur van Kunstveiling.nl.

ConditieZeer Goed
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

Johannes van Lingen (1903-1986)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  Veilingmeester
FA. (362)

Lid sinds 2010
49801 verkochte items
Alle items van deze verkoper (261)
55.5 cm
65.5 cm
34 cm
44 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmstelveen,  Nederland
VerzendingAlleen per koerier
Veilinggegevens
Starttijd29-11-2021 om 14:23
Eindtijd13-12-2021 om 14:34
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.