Jörg Remé - Grote karakteristieke kleuren Lithografie - 1981 - potloodgesigneerd

Jörg Remé - Grote karakteristieke kleuren Lithografie - 1981 - potloodgesigneerd kopen? Bied vanaf 30!
Jörg Remé - Grote karakteristieke kleuren Lithografie - 1981 - potloodgesigneerd kopen? Bied vanaf 30!Jörg Remé - Grote karakteristieke kleuren Lithografie - 1981 - potloodgesigneerd kopen? Bied vanaf 30!Jörg Remé - Grote karakteristieke kleuren Lithografie - 1981 - potloodgesigneerd kopen? Bied vanaf 30!Jörg Remé - Grote karakteristieke kleuren Lithografie - 1981 - potloodgesigneerd kopen? Bied vanaf 30!Jörg Remé - Grote karakteristieke kleuren Lithografie - 1981 - potloodgesigneerd kopen? Bied vanaf 30!Jörg Remé - Grote karakteristieke kleuren Lithografie - 1981 - potloodgesigneerd kopen? Bied vanaf 30!Jörg Remé - Grote karakteristieke kleuren Lithografie - 1981 - potloodgesigneerd kopen? Bied vanaf 30!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jörg Remé (1941)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Jaartal 1973
Techniek Litho
Drager Papier
Ingelijst Niet Ingelijst
Afmetingen 66 x 50 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Oplage 100
  • Geboren: Danzig
  • Opleiding: Akademie der Bildende Künste & Rijksacademie & Accademia di belli Arti
  • Remé werd geboren ten tijde van studentenopstanden, oorlogen en moordaanslagen. De reizen die hij in zijn latere leven zal maken vormen een belangrijke inspiratiebron. Na schilderkunstige omzwervingen besluit hij in 1968 om een geheel eigen bijdrage te willen leveren aan de moderne kunst. Een eigen beeltenis te scheppen die nog nooit eerder gemaakt is. In Sardinië komen uit zijn penseelstreken uiteindelijk een hoofd tevoorschijn. ‘Het hoofd als opslagruimte van de menselijke ziel en intelligentie’. Later ontstaat er een amorfe afbeelding met een steeds groter wordende romp met gaandeweg steeds meer menselijke proporties. Het is de geboorte van de Remiaanse figuur. Kenmerkend zijn de heldere vlakverdeling. Scherp afgebakende vormen en figuren vormen tezamen de door hem geschapen droomwereld. Zijn werk zit vol iconografische betekenissen. Navelstrengen, kranen, water en bronnen bevolken zijn tekeningen en pastels. Later komen er nog tropische plantenvormen en fantasiedieren opborrelen. Oude symbolen in een nieuw jasje.
  • Het werk van Jorg Remé is te vinden in musea in binnen -en buitenland waaronder het Boymans -van Beuningen te Rotterdam en het museum voor moderne kunst in Strassburg. Er verschenen tientallen catalogi van zijn werk. Hij won in 1977 een 1e prijs voor de schilderkunst in Knokke- Heist in België.

Conditie
ConditieGoed
aan de randen wat verkleurd - de voorstelling is in zeer goede conditie - losbladig
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Purmerend, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 17,00
Naar België € 15,00
Naar Duitsland € 40,00
Europese Unie € 40,00
Wereldwijd € 75,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .